«Книга, як ціла епоха»: у Луцьку презентували збірку спогадів про Миколу Романюка. ФОТО

«Книга, як ціла епоха»: у Луцьку презентували збірку спогадів про Миколу Романюка. ФОТО

У Луцьку презентували книгу про колишнього міського голову Миколу Романюка.

Презентація відбулася в готелі «Україна» 22 серпня, за два дні до Дня народження Миколи Ярославовича.

24 серпня цього року йому виповнилося б 60 років. Книга має назву «Романюк Микола Ярославович: книга-пам'яті». Видало її видавництво «Твердиня». Упорядник – Петро Чечелюк, а редагував письменник Петро Коробчук. Тираж – 500 екземплярів. Книгу хочуть поширювати у навчальних закладах, частина накладу розійдеться по різних регіонах, зокрема й за кордон.

У видання увійшли спогади близьких, друзів, колег. Для того, аби книга побачила світ, доклало зусиль чимало людей, зокрема друзі Миколи Романюка Сергій Ющак, Юрій Ольховий, забудовник Віктор Чорнуха, генеральний директор ПрАТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський, міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

«Напевно, не випадково день народження Миколи Ярославовича збігся з головним святом держави – Днем Незалежності. Він робив усе, щоб розбудовувати нашу державу. Ми всі пам’ятаємо його вислів: «Все буде добре». При цьому він не сидів, а робив, щоб все так було», – сказав Сергій Ющак.

«Незважаючи на те, що стільки часу пройшло, мені важко кожен раз згадувати Миколу Ярославовича. Час проходить, а біль не проходить. Але, мабуть, на небесах так було угодно. У Миколи Ярославовича було багато планів. Він багато хотів зробити для міста і для лучан. Все своє життя він присвятив людям. Він дотримувався принципу: «Кому можу, тому я допоможу», – розповіла дружина Марія Романюк.

За її словами, ця книга – це лише невелика частина спогадів. Віктор Чорнуха зізнався, що дуже важко презентувати книжку. «Книга ця – це як підсумок. Це як ціла епоха. Це історія, починаючи від лідера комсомолу і закінчуючи тим, що він кинув роботу і пішов на вибори. Це епоха створення ПриватБанку у двох регіонах. Це людина зворотного зв’язку. Це людина, якій, якщо ти подзвониш вдень один раз, він тобі до 12 ночі обов’язково передзвонить», – зауважив Чорнуха та зіставив Миколу Романюка із покійним екс-головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком.

Віктор Чорнуха наголосив, що сьогодні немає такого контакту міської та обласної рад, як це було за часів правління Миколи Романюка.

Депутат Луцької міської ради Юлія Вусенко пригадала, яким був покійний міський голова. Вона розповіла, що він часто говорив про дружину, дітей та онуків, тож для всіх підлеглих був не тільки прикладом хорошого управлінця, а й взірцем у багатьох сферах життя.

«Людина двічі помирає. Перший раз фізично, а другий раз, коли її перестають згадувати. Микола Ярославович буде ще довго жити. Те, що видають такі книги і ми його згадуємо сьогодні, говорить про те, що ми ще довго будемо згадувати його. Ми продовжуємо його життєвий шлях», – сказала Вусенко. Вона додала, що Микола Романюк – серед тих одиниць, які змінили щось у місті на краще.

Петро Чечелюк промовив, що перший пам’ятник для екс-очільника Луцька – це церква у Волновасі Донецької області, а другий – книга спогадів. Найближчі люди Миколи Романюка також ділились спогадами про нього, пригадували, яким він був, неодноразово лунали слова про його непересічність. У декого на очах були сльози.

Опісля присутні розібрали усі примірники, які принесли не презентацію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан запрошують на Літню ФотоСушку
Наступна новина 4 дієтичні продукти, що призводять до переїдання
Останні новини
Схожі новини