Князь Вітовт і «ONUKA»: якою була «Ніч у Луцькому замку». ФОТО

Князь Вітовт і «ONUKA»: якою була «Ніч у Луцькому замку». ФОТО
ONUKA під час виступу на «Ночі у Луцькому замку»

Частиною святкування 933-ьої річниці міста Луцька стало арт-шоу «Ніч у Луцькому замку». Дійство відбулося ві ніч з 8 на 9 вересня. Це вже вдесяте у замку Любарта влаштували такий захід.

На нього зібрались не тільки лучани. Приїхали гості із Підгайців, Забороля, Жидичина, Княгининка, Володимира-Волинського та Нововолинська. Були делегації із кількох міст Рівненської області, Волновахи Донецької області, а також з-за кордону. Завітали зокрема представники Литви, Польщі, Туреччини, Білорусі.

Розпочалося шоу із урочистої ходи князя Вітовта. Обабіч стояли слуги зі смолоскипами. Дівчата посипали дорогу пелюстками троянд. Слідом за князем рушили іноземні делегації. Після самміту запалили вогонь, а на сцену вийшов королівський оркестр «Harmonia Nobile». Згодом співав квартет «Tenors BEL'CANTO», грали музиканти «LUMOS Orchestra», виступав балет «Paquita».

Невдовзі після початку заходу у стінах замку зарясніли парасольки: почався дощ. Попри це у Луцькому замку було людяно. Гості слухали музику, пили каву та алкогольні напої, куштували страви у фуд-зонах, відвідували театралізовані екскурсії у церкві Іоана Богослова та на В’їзній вежі.

По всій території стояли столики з кріслами. Діяло декілька фотозон. Охороняли замок поліцейські, а також лицарі клубу «Айна Бера». Цікавинкою арт-шоу став перфоманс «Світло ночі», 3D-мапінг «Вартові часу» та арт-інсталяція «Воскресіння».

Завершилась «Ніч у Луцькому замку» виступом гурту «ONUKA».

Текст: Наталка ХВЕСИК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 9 вересня
Наступна новина Волинянин «здав» грибне місце неподалік Луцька. ФОТО
Останні новини
Схожі новини