Колекціонування антикваріату: якісна інвестиція чи марнотратство?

Колекціонування антикваріату: якісна інвестиція чи марнотратство?

В умовах світової фінансової нестабільності люди намагаються знайти варіанти збереження та примноження заощаджень. Одним з найбільш вдалих варіантів інвестиції є вкладання грошей в антикваріат. Дохідність такого бізнесу досить висока; ціни на ордени та медалі щорічно зростають на 15-30%, а на картини й того більше. Тобто такий вклад фінансів зовсім не є марнотратством, але для досягнення успіху треба добре знати всі особливості справи та основні ризики.

Ідеї для колекціонування

До антикваріату в Україні відносяться речі, що мають естетичну цінність, випускались обмеженою партією та вийшли з рук майстра більше ніж 50 років тому. В Америці та Канаді антикваріатом вважаються вироби більш зрілі, випущені до 1830 року.

Найбільш популярними серед колекціонерів вважаються наступні різновиди речей:

  • Монети. Починаючим нумізматам варто вкладати гроші в екземпляри, виготовлені з цінних металів. Таким чином знижується ризик натрапити на підробку та й зберігати їх значно легше (не потребують особливих умов).
  • Порцелянові вироби. Різноманітні статуетки та вазочки – ідеальний вибір для старту кар’єри антиквара. У цій сфері зазвичай мало підробок. До того ж такі предмети інтер’єру мають досить великий попит. Єдиний мінус – їх надзвичайна крихкість. Тому про їх безпечну доставку треба подбати заздалегідь – при оформленні покупки звернути увагу продавця на необхідність якісного пакування замовлення.
  • Картини. Досить прибуткове направлення. Але починати саме з нього знайомство з антикварним бізнесом не варто. Картини достатньо часто підробляють – перед тим як купити вподобану річ, рекомендується проконсультуватися з експертом. Та й коштують картини не мало, для початку вдалої кар’єри треба мати достатній стартовий капітал.

Також чимало антикварів спеціалізується на колекціонуванні старовинних меблів, зброї, інших цікавих предметів.

Інвестування в антикваріат: основні ризики

Як свідчить досвід успішних антикварів, найбільш вдалий час вигідно поповнити колекції це період фінансової кризи (багато хто з володарів цінних екземплярів продає їх за досить цікавою ціною) або початок фінансового зросту країни. В останньому разі можна очікувати, що підйом продовжиться та вартість покупок також зросте. Але, щоб отримати максимальний прибуток, треба не проґавити час і встигнути продати речі на піку їх ціни.

Вкладаючи гроші у такий бізнес, потрібно бути готовим до певних ризиків. Одна з найбільших небезпек –  шахрайство. На ринку антикваріату дуже багато підробок (особливо це стосується таких товарів як картини, нагороди). Перш ніж купувати річ, проконсультуйтеся з експертом, щоб він провів її попередній огляд, виніс оцінку. Також на зниження вартості антикваріату впливають пошкодження (перш ніж замовляти речі, їх треба ретельно оглядати, а також правильно готувати до перевезення – якісно упаковувати).

Де шукати екземпляри для колекцій

Знайти цікаві предмети можна на барахолках, у спеціалізованих антикварних магазинах, але найбільший вибір представлений на самому великому онлайн-аукціоні, американському сайті eBay. На відомому веб-майданчику продавці з десятків країн світу пропонують найрізноманітніші речі, у тому числі і ті, що відносяться до категорії антикваріату, а ви їх можете замовити в один клік просто не виходячи з дому!

Звісно, замовляти цінні товари на відстані досить небезпечно – можна отримати зовсім не те, що ви бачите на фотографії, що прикріплена до опису. Але тут на допомогу прийде досвідчений посередник. Форвардингові компанії спеціалізуються на організації безпечного викупу та доставки товарів з іноземних сайтів:

  • Проводять переговори з продавцями.
  • Домовляються за кращу ціну.
  • Викуповують замовлення та оглядають їх на відповідність опису та відсутність пошкоджень на власному складі, що знаходиться за кордоном.
  • Додатково упаковують цінні речі, щоб вони не пошкодились у довгій дорозі.
  • Передають посилки надійним перевізникам, які швидко та безпечно доставлять їх в Україну, де ви заберете їх у найближчому до вашого дома відділенні Нової Пошти.

Саме так проводиться доставка товарів з eBay в Україну службою Мегазаказ. Співробітники компанії також беруть на себе вирішення питань з митними службами та допомагають отримати грошову компенсацію чи повернути товар у разі його невідповідності опису.

Колекціонування антикваріату може стати вдалою інвестицією у майбутнє. І саме на онлайн-майданчику еБей ви знайдете найбільш цінні екземпляри вашої колекції!

*На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На схід – посилки, додому – трофеї. Як працює «Військова пошта»
Наступна новина У центрі Луцька зносять незаконну споруду (Фото)
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні