Коли і для чого потрібно купувати водонагрівачі

Коли і для чого потрібно купувати водонагрівачі
Фото ілюстративне

Не секрет, що бойлер – це чудова альтернатива централізованій подачі води, коли користувач завжди має доступ до гарячої води. Це не залежить від поломки на лінії, тривалості профілактичних робіт та будь-яких інших факторів. Бойлер плоский чи стандартний не буде зайвим у жодній квартирі, а для приватного будинку він часто є практично єдиним рішенням.

Установка бойлера дозволить забути будь-які проблеми, пов'язані з перебоями в подачі гарячої води. Користувачеві більше не доведеться кип'ятити воду в каструлях і митися в тазику, використовувати кип'ятильник або вигадувати інші альтернативи. Ці маніпуляції досить часозатратні і можуть бути небезпечними - непоодинокі випадки отримання опіків або вилитого на себе окропу. Завдяки бойлеру користувач отримуватиме гарячу воду швидко, а користуватися таким пристроєм – цілком безпечна процедура.

Якому бойлеру віддати перевагу

Відомі виробники пропонують своїм покупцям величезний асортимент продукції, що відрізняється модифікаціями, системою нагріву, опціями та іншими характеристиками. Великий вибір не варто розцінювати як недолік, хоча  це трохи ускладнює процес вибору пристрою.

Проточні моделі

Таке обладнання підходить для невеликих приміщень або просторих санітарних вузлів користувачам, які мають невеликі потреби. Проточні рішення актуальні для миття рук, посуду, для душу, підходять сім'ям з кількох людей. Їх сильна сторона – невеликий розмір, завдяки чому водонагрівач знайде місце і біля кухонної раковини, і поруч із умивальником у ванній кімнаті. Мінус - проточні моделі не здатні роздавати гарячу воду на кілька точок. Вони є невеликим приладом, що складається з нагрівального елемента і крана/душа.

Накопичувальні бойлери

Це велика конструкція, має бак, об'єм якого може варіюватися від десяти до трьохсот літрів. Вода в бойлері нагрівається до 90 градусів за кілька годин. Вбудований датчик підтримує роботу нагрівального елемента в автоматичному режимі, що дозволяє зберігати задану температуру води.

Функціонують бойлери за особливою схемою. Коли відкритий кран забору води, вона надходить усередину, після чого нагрівається і подається через кран із вказаною температурою.

Це допомагає приладу споживати невелику кількість електроенергії, забезпечуючи гарячою водою всю сім'ю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили більш як 41 тисячу хворих на ковід
Наступна новина У школах Володимира встановлять пристрої для очищення повітря за 50 тисяч євро
Останні новини
Схожі новини