Коли контекстна реклама вигідніше, ніж SEO: 5 ситуацій

Коли контекстна реклама вигідніше, ніж SEO: 5 ситуацій
Фото ілюстративне

Сучасний бізнес стрімко переходить в онлайн, пристосовуючись до змін, які відбулися в останні роки.

Онлайн продажі особливо актуальні для середнього і малого бізнесу, оскільки через Інтернет поступає понад 80% цільової аудиторії. Гарний сайт та вчасно оброблені замовлення – не гарантія успіху.

Ріст та розвиток бізнесу можливий лише за умови професійного просування сайту компанії. Для цього використовують різні інструменти, кожен із яких має свої особливості, переваги та недоліки.

Проте найпоширенішими методами просування сайту залишаються SEO оптимізація та контекстна реклама. Хтось надає перевагу контексту, інші вірять лише в SEO. Істина десь посередині, оскільки спосіб просування залежить від самого бізнесу та його особливостей. В яких випадках контекстна реклама більш релевантна, ніж SEO оптимізація – далі по тексту.

Що таке контекстна реклама?

Контекстна реклама (PPC) – це оголошення рекламного змісту, яке знаходиться вгорі сторінки результатів видачі пошукової системи. Контекстна реклама знаходиться над результатами органічної видачі на запит користувача. Таким чином, контекстні оголошення знаходяться над топовими позиціями, займаючи найкращі місця на сторінці результатів пошукової системи. 

Якщо не знаєте, де замовити налаштування контекстної реклами для вашого сайту, за посиланням https://infounion.com.ua/ua/ppc-advertising-ua.html можна ознайомитись із пропозиціями агентства інтернет-маркетингу та реклами Infounion. Агентство надає послуги по створенню та подальшій оптимізації сайтів. В Infounion працюють профільні спеціалісти, які допоможуть вашому бізнесу швидше досягти успіху та процвітання. 

Переваги контекстної реклами:

  • швидкий старт. Вже через декілька годин після налаштування ви почнете отримувати цільовий трафік;
  • масштабованість. Дає змогу ефективно залучати трафік в тому випадку, коли компанія має декілька філіалів, які потрібно одночасно просувати;
  • геотаргетінг. Надає можливість сфокусуватись на конкретному місті чи населеному пункті; 
  • можливість залучати клієнтів по точно встановленому графіку.

SEO оптимізація – ще один інструмент, головна задача якого полягає в просуванні бізнесу в мережі інтернет. На відміну від контекстної реклами SEO оптимізація – достатньо довгий клопіткий процес, який дає видимі результати лише через 3-6 місяців роботи спеціаліста. Головні переваги SEO оптимізації – це відносно нижчий цінник та довготривалий ефект. Якщо в контекстній рекламі ви платите за кожний клік потенційного клієнта, то, вийшовши в топ завдяки SEO, ви там залишаєтесь безкоштовно. 

Коли контекстна реклама вигідніша за SEO

Контекстна реклама ідеально підійде для нових «гравців» на ринку, яким потрібно швидко розказати про себе. Також такий інструмент допоможе залучити цільову аудиторію у випадку, коли бізнес надто конкурентний чи має сезонність. 

Інші випадки, коли краще надати перевагу контекстній рекламі:

  • коли бізнес не може чекати 3-6 місяців для виходу в топ органічної видачі пошукових систем;
  • коли ваш бізнес сезонний і скоро розпочнеться період активного продажу (наприклад, продаж новорічних прикрас, раків, велосипедів чи купальників);
  • коли ваш бізнес періодичний (наприклад, виставки, концерти, конференції), і під нього спеціально розроблявся сайт;
  • коли ваш бізнес має велику конкуренцію, оскільки розташований в місті мільйоннику й орієнтований на велику аудиторію потенційних клієнтів;
  • коли потрібно привернути увагу на акцію чи спеціальну пропозицію, які проводить магазин.

Якщо ви ніколи не використовували контекстну рекламу в якості інструменту для просування свого сайту, то обов’язково спробуйте це. Принаймні, ви оціните ефективність такої реклами конкретно для вашого бізнесу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 12 сміттєзвалищ на Волині – переповнені. Що будуть робити
Наступна новина На Волині медики отримали нові реанімаційні автівки для порятунку хворих на COVID-19
Останні новини
Схожі новини