Коли на Волинь приїдуть безплатні ліки від коронавірусу

Коли на Волинь приїдуть безплатні ліки від коронавірусу

Днями до України прибула перша партія спеціальних американських ліків. “Молнупіравір” – препарат прямої дії від коронавірусу.  Це – противірусний препарат, який знижує ризики тяжкого перебігу коронавірусу, а отже госпіталізації та смерті. По регіонах України розділять 60 тисяч курсів “Молнупіравіру”. Скільки надійде на Волинь – невідомо. Однак ліки очікують вже найближчими днями.

Наразі відомо, що курс лікування “Молнупіравіром” триватиме 5 днів. Отримати інноваційні ліки можна буде, звернувшись до сімейного лікаря. Препарат – безкоштовний. Однак, лише для тих пацієнтів, що перебувають в групах ризику, – йдеться в сюжеті 12 каналу.

“Це люди віком від 65 років, ті, хто має цукровий діабет, серцево-судинні недуги”, – пояснює головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко.

Ті пацієнти, що до цих категорій не належать, зможуть ліки придбати.

Та виявляється, придбати “Молнупіравір” у Луцьку можна вже. Щоправда, неофіційно. Його привозять із-за кордону, де він вже дозволений, і, аби підзаробити. Ціни різняться. Нашим журналістам вдалося знайти такі за 3800 гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Волинській дитячій лікарні маленькі пацієнти долають онкозахворювання
Наступна новина Коронавірус на Волині: 1120 нових хворих та 9 смертей
Останні новини
Схожі новини