Коли ТЦК виписуватимуть перші штрафи за неоновлені дані

Коли ТЦК виписуватимуть перші штрафи за неоновлені дані

Військкомати, починаючи з 16 липня, розсилають повістки на проходження військово-лікарської комісії, нагадав адвокат. Якщо вчасно не прийти за повісткою, то виписують постанову про штраф і доведеться платити до 25,5 тис. грн.

Після 16 липня українцям під час мобілізації можна очікувати хвилі повісток, які розсилатимуть територіальні центри комплектування (ТЦК). Повістки будуть отримувати деякі категорії населення і, якщо на них не відреагувати, то військкоми випишуть перший штраф. Про деталі дій ТЦК і штрафів адвокат Роман Сімутін розповів ТСН.

Штрафи ТЦК під час мобілізації в Україні

Сімутін пояснив, що, за його оцінками, перші штрафи за порушення вимог мобілізації в Україні почнуться з 20 серпня або з вересня 2024 року. Терміни він відраховує з 16 липня — дня, до якого військовозобов'язані повинні були оновити дані у ТЦК.

"Якщо комусь вже відправили повістки після 16 липня, то в кінці серпня можна очікувати перших постанов", — сказав він, нагадавши, що штрафи — від 17 до 25,5 тис. грн.

Хто отримає повістку

Під час посилення мобілізації в Україні повістку у серпні та протягом наступних місяців отримають не усі військовозобов'язані, зауважив адвокат. Зокрема, з 4,6 млн українців, які оновили дані до 16 липня, слід відняти заброньованих і непридатних. Отже, може залишитись орієнтовно 1,5 млн військовозобов'язаних — придатних, незаброньованих, з оновленими даними ТЦК. Саме ці люди найближчим часом можуть отримати повістку на проходження військово-лікарської комісії, зауважив співрозмовник журналістів.

"Не виключено, що тим, хто не має відстрочки та бронювання, прийдуть повістки", — заявив Сімутін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині з буса ТЦК втекли чоловіки: що їм загрожує. ВІДЕО
Наступна новина Затримали агента ФСБ, який хотів підпалити ТЦК. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні