Командувач Об’єднаних сил інспектував кордон із білоруссю на Волині. ФОТО

Командувач Об’єднаних сил інспектував кордон із білоруссю на Волині. ФОТО

Захист українсько-білоруського кордону у межах Волинської області 5 липня оглянув командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

Як розповів генерал-лейтенант Суспільному, військові передбачають загрозу, що може виникнути в майбутньому на Волинському напрямку і готуються до цього.

"З приводу інженерних споруджень, Волинь виглядає дуже добре", – сказав Сергій Наєв після огляду оборонних споруд і українсько-білоруського пункту пропуску "Доманово", який не працює з перших днів повномасштабної війни.

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ, наразі ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована. Його охороняють бійці, які до цього виконували бойові завдання на Донеччині.

Ситуація стабільна, на території РБ не помічено жодного перебування підрозділів з ПВК "Вагнер". Також щодо російського угрупування військ, які розташовані на території Білорусі, також його чисельність і озброєння не зросли", – додав генерал-лейтенант.

Як розповів керівник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський, на ділянці українсько-білоруського кордону, що межує з Волинню, облаштували десятки кілометрів протитанкового рову, є бетонне спорудження, аби не допустити противника на броньованій техніці.

"Всі дороги знищені, заміновані і облаштовані фортифікаційні споруди. Тобто таким чином, що ворог тут безнаказано проникнути не зможе на територію України", – зазначив Лозінський.

Як розповів начальник п'ятої прикордонної застави Владислав Калінін, білоруські прикордонники іноді звертаються до своїх українських колег з гучномовців:

"Музика патріотична для того, щоб змусити нас перейти на їх сторону. Типу ми один "братній народ", який повинен бути разом. Отаку музику вони включають по гучномовцю".

Волинські прикордонники, за сліовами Владислава Калініна, у відповідь – включають гімн України.

Протяжність українсько-білоруського кордону в межах Волинської області – 217 кілометрів. У квітні на ротацію приїхали бійці з передової, – розказав Андрій із позивний "Черчіль".

"Тут ми відновлюємо свою боєздатність і також несемо бойові чергування і спостереження на кордоні по стримуванню можливого нападу з боку Білорусі", – сказав боєць.

Особовий склад бригади, яка нині служить на Волині, зазнав значних втрат на передовій.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліція повідомила деталі летальної ДТП на Маневиччині. ФОТО
Наступна новина Вимоги до оплати за розподіл газу залишаються незмінними
Останні новини
Схожі новини