Кому потрібен супутниковий Інтернет у 2021 році

Кому потрібен супутниковий Інтернет у 2021 році
Фото ілюстративне

Жителям міст не доводиться скаржитися на брак пропозицій по підключенню до високошвидкісного інтернету. Оптоволоконні лінії проведені практично в усі багатоквартирні будинки, а оператори пропонують пакети мобільного інтернету на вигідних умовах.

Однак ситуація кардинально змінюється в заміській місцевості. У багатьох селах і дачних селищах не працюють провайдери, а швидкість і стабільність мобільного інтернету знаходяться на такому низькому рівні, що їх не вистачає навіть для спілкування в месенджерах. У цьому випадку на допомогу приходить супутниковий інтернет.

Як це працює

Функціонування інтернету забезпечується космічними супутниками, запущеними на геостаціонарну орбіту над екватором. Вони рухаються по орбіті зі швидкістю, рівною швидкості обертання Землі, тому залишаються нерухомі щодо земної поверхні.

З’язок здійснюється наступним чином: провайдер відправляє дані на супутник, який передає їх на Землю до антени приймача. У зворотному напрямку інформація від приймача передається провайдеру також через супутник. Тому, щоб підключитися до супутникового інтернету, знадобиться придбати модем і супутникову тарілку для двосторонньої передачі даних. Таке обладнання надають провайдери при підключенні.

Специфіка супутникового інтернету

Як можна побачити на відповідній сторінці провайдера «Датагруп» www.datagroup.ua/ru/kiev/b2c/internet/suputnikovij-internet, максимальна заявлена швидкість завантаження даних доходить до 20 Мбіт/сек. Вартість супутникового інтернету вище, ніж мобільного або кабельного, оскільки вона прив’язана до вартості запуску космічних супутників.

Однак мобільний Інтернет має обмеження по трафіку, а  супутниковий — безлімітний.

Варто відзначити, що з акціями, які пропонує при підключенні «Датагруп», супутниковий інтернет виходить не дорожче, ніж інші види
підключень.

Хто ним користується

Якщо поглянути на карту покриття мереж 3G/4G операторів України, можна побачити, що Мобільний Інтернет доступний не скрізь. Багато «білих плям» на цій карті віддалені від міст, і там неможливо протягнути оптоволоконні лінії.

Звідси стає ясно, в яких випадках не обійтися без супутникового інтернету:
● коли необхідно підключення в заміському котеджі, на дачі, в невеликому населеному пункті;
● коли потрібне резервне підключення, яке не залежить від кабельних ліній;
● при виконанні робіт у важкодоступній місцевості, наприклад, будівельних або дорожніх, коли фахівців необхідно забезпечити доступом у всесвітню мережу.

У таких ситуаціях супутниковий Інтернет від «Датагруп» стає порятунком. Єдина умова стабільного сигналу — наявність джерела електричного живлення. Завдяки цій технології забезпечується покриття в будь-якій точці нашої країни.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина А завтра був... локдаун. Бізнес досі не знає умов роботи
Наступна новина Коронавірус в Україні: як змінилася ситуація за останню добу
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні