Конституційним правом на звернення до органів ДФС на Волині громадяни скористалися 341 раз

Конституційним правом на звернення до органів ДФС на Волині громадяни скористалися 341 раз

Право на усне чи письмове звернення до органів ДФС, зокрема для вирішення проблемних питань чи отримання роз’яснень щодо особливостей застосування норм законодавства, гарантується всім платникам податків. З початку 2017 року громадяни скористалися цим правом письмово 341 разів, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Як свідчить аналітика, чверть усіх звернень стосувалося контрольно-перевірочних заходів. Саме питання проведення перевірок стали темою 88 звернень.

Питанням праці та заробітної плати присвячено 50 звернень громадян, а в 42 зверненнях піднімалися питання реєстраційних номерів облікових карток платників податків,

Щодо сплати загальнодержавних податків і зборів громадяни зверталися до територіальних органів ДФС у Волинській області 37 разів.

У кожному десятому зверненні громадяни інформували органи ДФС про ймовірне ухилення від сплати податків. У всіх 35 випадках, коли громадяни вказували на ймовірні факти несплати податкових платежів, фахівці ДФС перевіряли викладені факти та вживали заходів в межах своїх повноважень.

Як запевняють в ГУ ДФС у Волинській області, алгоритм роботи зі зверненнями постійно вдосконалюється. У жодному разі фахівці ДФС не допускають формального підходу до розгляду звернень та надають максимально ґрунтовні відповіді на кожне з них.

Водночас, якщо громадяни скаржаться на дії чи бездіяльність посадових осіб ДФС, а таких звернень було 7, уся інформація аналізується досить ретельно з тим, щоб не допустити в майбутньому обставин, що сприяли б виникненню скарг.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мобільних операторів зобов'яжуть публікувати середню швидкість інтернету
Наступна новина Муніципали спіймали продавця сурогату на ринку Лучеськ. ФОТО
Останні новини
Схожі новини