Концерт пам’яті Івасюка у Луцьку: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

Концерт пам’яті Івасюка у Луцьку: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Луцьку влаштували концерт, присвячений пам’яті легендарного композитора Володимира Івасюка.

Дійство відбулося 15 березня у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка, – пише Таблоїд Волині. 

Коли відкрилися куліси, на сцені вже були присутні хор та оркестр, потім вийшов художній керівник та головний диригент капели, народний артист України – Микола Кулик. Зазвучали оплески.

(Пізніше,під час концерту, до виконання творів приєднуються й солісти). Всі ці люди є учасниками заслуженої академічної капели України – «Трембіта».

Неочікуваним було те, що концерт розпочався не піснею Івасюка, а ліричною мелодією, автором якої є Роман Мельник. (Композитор, раніше грав в оркестрі).

Після виконаного твору, Микола Кулик проникливими словами згадав про Володимира Івасюка:

«Я задаюся питанням: що було б, якби він дожив до сьогоднішніх днів? Що б він міг нам сьогодні представити? З його глибинною, цінностями, баченням української музики, яку він витягнув на передовий рубіж, мисленням…Мені здається, Володимир Михайлович і далі оперував своїм творчим кредо. Ми сьогодні мали б багато пісень, які перегукувалися з подіями, що відбуваються в нашій країні. Це були б пісні, які б показували шлях до свободи...»

Головний диригент повідомив глядачам, що мелодії будуть і веселі, і сумні, але він і весь колектив капели надіються, що глядачі черпнуть нові відчуття сучасності. 

Із піснею «Світ без тебе» вийшла молода солістка оркестру Ольга Верхоляк. Вона виконала такі пісні, як: «Літо пізніх жоржин», «Повір очам», «Балада про дві скрипки». Після того на сцені з’явився Олег Лановий, який заспівав «Жовтого листа», «Тільки раз любов цвіте», пізніше до нього приєдналася Ольга Верхолях і вони виконали пісню «Колиска вітру».

Згодом з’явилася організаторка концерту – Тетяна Ціхоцька.

Вона заспівала: «Відлуння твоїх кроків», «Нестримну течію», «Незване моє кохання». Після неї на сцену вийшла ще одна солістка – Вікторія Ященко. Вона виконала «Пісня буде поміж нас», «Два перстені», Я – твоє крило».

Окрім вищезгаданих творів, на сцені лунали «Колискова для Оксаночки» , «Пісня про тебе» (присвята Батьківщині), відомі «Мальви», «Я піду в далекі гори», «У долі своя весна».

Солісти разом виконали перші твори естрадної пісні – «Водограй» і «Червону руту». Люди підспівували, гучно аплодували, гукали «браво» і просили заспівати «Червону Руту» на біс.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Боксерка з Ковеля здобула «срібло» на турнірі в Казахстані
Наступна новина «Люди не розуміють, чим шкідливі цукерки», – луцький тренер Тарас Колодій
Останні новини
Схожі новини