«Люди не розуміють, чим шкідливі цукерки», – луцький тренер Тарас Колодій

«Люди не розуміють, чим шкідливі цукерки», – луцький тренер Тарас Колодій
Тарас Колодій

Луцький фітнес-тренер та дієтолог Тарас Колодій розповів, чому не варто їсти цукерки, як називають людей, які за місяць хочуть схуднути «до літа», та чому треба брати на роботу їжу в лоточках.

Про це йшлося в ефірі на Луцькому радіо.

«Люди мотивуються тим, що весняний одяг став замалим»

Тренер зауважив, що на початку весни у спортзал більше людей, які хочуть схуднути. Їх у фітнес-тусовках називають підсніжниками.

«Підсніжниками ми називаємо людей, які прийшли, купили один абонемент і покинули це все.

Вони мотивуються тим, що дістають весняні речі з шафи, але виявляється, що за зиму ті стали малуваті. От одна із причин піти в зал. Це хороша мотивація, але стратегія неправильна. Люди думають схуднути до літа, але насправді фітнес треба вводити на постійні основі. Люди, які розуміють, що на постійній основі займатись їм не підходить, вирішують купити новий одяг», – сказав Тарас Колодій.

Він наголосив, що фітнес – це не про схуднення і «качківство», а про хорошу фізичну форму.

«Поняття «здорове харчування» не існує»

Тарас Колодій також зауважив, що дієта – це не завжди про схуднення. Дієта – це спосіб харчування, набір продуктів, який споживаєш протягом дня.

«У нас є два стереотипних розуміння, що таке дієта: дієта для схуднення (Дюкана і всяка така дурня) і лікувальна дієта для людей з хворобами шлунково-кишкового тракту і тд.

Те, чого вчать фітнес-тренери, називається рекомендації із правильних харчових звичок.

Всі мають налаштувати правильні харчові звички, тому що такого поняття, як «здорове харчування», немає. У кожного воно індивідуальне. Хтось фруктози не любить, хтось бобових, хтось присмаку кисломолочного сиру.

А от харчові звички – поснідати, випивати норму води, включити в раціон овочі і фрукти…» - сказав Тарас.

Він хоче навчити людей і тренуватись, і харчуватись правильно. Мовляв, нудно спілкуватись із людиною, яка надміру захоплюється спортом чи фанатично ставиться до їжі.

«Якщо людина ходить в гості зі своїми лоточками і мало того, що там їсть свою їжу, та ще й каже: «Ви всі тут їсте неправильно, я з вами не буду дружити, останній раз сюди прийшов». Це нездорово», – зауважив тренер.

Читайте також: Що їсти, щоб позбутися депресії

«Набагато важче з’їсти щось дурного, якщо в тебе є приготовлений свій обід»

На думку Тараса Колодія, сучасним людям не вистачає знань про збалансоване харчування.

«Ми дорослішаємо, у нас з’являється навчання чи робота, і ми думаємо: «Можу не поснідати, бо проспав. Вчора тусив півночі, сьогодні проспав, значить не буду снідати, іду на роботу чи в універ».

На роботі нема коли перекусити… Таким чином люди думаючи, що вони роблять правильно, жертвують харчуванням», - поділився дієтолог.

Він радить менше ходити на обід у різні заклади, а більше брати готову їжу з собою. По-перше, у закладах важко оцінити калорійність приготовленої їжі, а в магазинах є спокуса купити щось шкідливе.

Мовляв, він – спеціаліст з харчування, якщо зайде голодний у магазин, то втримається від покупки булочок, натомість візьме пачку кисломолочного сиру. Але не всі люди так зможуть.

«Набагато важче з’їсти щось дурного, якщо в тебе є приготовлений свій обід», - наголосив Тарас Колодій.

Додає, що їжу можна заправляти кетчупом, щоб була смачнішою, однак без зловживань. Помазати страву можна, але не так, щоб пішло півупаковки.

«Проводжу консультації і виявляється, що люди не розуміють шкідливості цукерок. Ніхто не читає їхній склад. А там багато трансжирів. Від них найшвидше поправляються», - звернув увагу тренер. 

Читайте також: Кому не варто постити, – думка медика


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Концерт пам’яті Івасюка у Луцьку: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна новина Юлію Тимошенко підтримав кандидат Сергій Тарута
Останні новини
Схожі новини