Коронавірус поширювався в Італії ще з вересня 2019-го, – дослідження

Коронавірус поширювався в Італії ще з вересня 2019-го, – дослідження
Фото ілюстративне

В Італії медики виявили, що коронавірус поширювався у країні ще у вересні минулого року, тобто за кілька місяців до того, як почався спалах хвороби.

Група вчених, серед яких представники провідного центру дослідження раку Fondazione IRCCS Istituto Nazionale dei Tumori, проаналізувала зразки крові майже 1000 безсимптомних людей, які брали участь у скринінговому дослідженні на рак легенів. COVID-19 виявили приблизно у 11% людей. Роботу опублікували в Tumori Journal, пише 24 канал із посиланням на Independent.

Дослідження тривало з вересня 2019 року по березень 2020 рік.

У 14% людей антитіла виявили з вересня минулого року, а близько 30% – з другого тижня лютого 2020-го.

Сліди коронавірусу також виявили у стічних водах в Італії з грудня минулого року. Вчені припускають, що вірус циркулював більше ніж за місяць до першого підтвердженого в країні випадку хвороби.

«Дослідження свідчить, про дуже раннє поширення SARS-CoV-2 серед безсимптомних людей в Італії за кілька місяців до того, як зареєстрували першого пацієнта», – зауважили дослідники.

В Італії на коронавірус захворіли понад 1,17 мільйона випадків COVID-19. Через другу хвилю пандемії Італія знову запровадила жорсткі карантинні обмеження.К

Читати також: Імунітет до коронавірусу зберігається не менше як п'ять місяців, – нове дослідження


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Верховна Рада хоче скасували «карантин вихідного дня». Зареєстрували проєкт постанови
Наступна новина Михайло Токарчук залишається працювати лікарем у луцькому пологовому
Останні новини
Схожі новини