Коронавірус в Україні. Коли очікують піку захворюваності

Коронавірус в Україні. Коли очікують піку захворюваності
Фото ілюстративне

В Інститутуі епідеміології та інфекційних хвороб НАН України спрогнозували, що пік захворюваності на коронавірус в Україні припаде на 2−5 травня.

Про це сказала директорка інституту Вікторія Задорожна в інтерв'ю Радіо Свобода.

За її словами, попередній прогноз про пік коронавірусу на середину квітня міг виправдатися, якби не застосували протиепідемічні та профілактичні заходи.

«Вони, на щастя, застосовані вчасно в нашій країні. І зараз ми бачимо, що інтенсивність епідемічного процесу у нас набагато нижча, ніж ву тих країнах, де карантинні заходи не застосували своєчасно: Італія, Іспанія, США і так далі», – заявила Задорожна.

Вона стверджує, якщо Великдень і травневі свята не вплинуть на порушення карантину, то пік захворюваності припаде на 2−5 травня.

«Якщо буде зберігатися така ситуація, як зараз, заходи карантину будуть дотримуватися і при цьому Великдень і травневі свята не вплинуть на порушення карантину, то пік захворюваності припаде на 2−5 травня», – розповіла директорка інституту епідеміології та інфекційних хвороб.

Пік летальності ж прогнозують на 3-8 травня. Як стверджує Задорожна, в день може вмирати до 20 осіб.

Нагадаємо, станом на ранок 17 квітня в Україні 4662 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали. За добу зафіксували 501 новий випадок


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні – рекордна кількість нових випадків коронавірусу
Наступна новина У Києві зафіксували найвищий у світі рівень забруднення повітря
Останні новини
Схожі новини