У Києві зафіксували найвищий у світі рівень забруднення повітря

У Києві зафіксували найвищий у світі рівень забруднення повітря
Фото ілюстративне

У Києві станом на 1-шу годину 17 квітня рівень забруднення повітря найвищий у світі. Експерти зазначають, що в деяких районах української столиці дихати ним дуже шкідливо для здоров’я.

Про це свідчать дані ресурсу IQAir, який відстежує якість повітря в режимі реального часу, повідомляє Громадське.

Так, загалом індекс забруднення повітря у столиці України становить 182 пункти при нормі у 50 пунктів. 

Водночас у деяких районах міста, зокрема на лівому березі Дніпра, фіксують до 281 пункту, що є дуже високим рівнем забруднення. 

Увечері 16 квітня влада Києва заявила, що в повітрі столиці фахівці зафіксували продукти горіння та задимленість. Відтак людей просять зачинити вікна і не виходити на вулицю.

«Причиною цього є пожежі у Житомирській області і Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, а також північно-західний вітер», – заявили в КМДА.

Водночас там зазначають, що радіаційний фон у столиці в межах норми.

Нагадаємо, у зоні відчуження Чорнобильської АЕС 15 квітня припинила розповсюджуватися масштабна пожежа, зокрема допоміг дощ. Відкритого вогню більше не було, але рятувальники продовжували гасити деревину, що тліє.

16 квітня в ДСНС повідомили, що у Чорнобильській зоні відчуження поблизу колишнього села Корогод виникли невеликі місцеві горіння. Рятувальникам вдалося їх загасити, але місце все ще задимлене. Повної ліквідації пожежі у Чорнобильській зоні досі немає, наголосили в ДСНС і додали, що говорити про неї ще зарано. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус в Україні. Коли очікують піку захворюваності
Наступна новина Коронавірус на Волині. За добу захворіли 13 людей, одужали – 8
Останні новини
Схожі новини