Корови не винні: більшість викидів метану припадає не на тваринництво, а на викопне паливо

Корови не винні: більшість викидів метану припадає не на тваринництво, а на викопне паливо

Дані супутників показують, що найбільші скупчення метану – над промисловими регіонами.

Серйозне зростання концентрації метану в атмосфері в останні роки не можна списувати лише на скотарство і випаровування боліт. Згідно з новим дослідженням NASA, більша половина викидів цього парникового газу припадає на спалювання викопного палива – нафти і вугілля, передає Tecnoblog.

У доповіді космічного агенства, опублікованій в журналі Nature Communications, відзначається, що кожного року в атмосферу потрапляє від 12 до 19 млн тонн на рік метану.

Раніше такий широкий діапазон пояснювався коливанням чисельності великої рогатої худоби, особливо, корів – одного з основних емітентів метану, і також поступовим таненням вічної мерзлоти, через яке в північних районах утворюються великі болота, насичені цим газом.

Однак супутникові дослідження NASA показали, що викиди метану від виробництва і спалювання вугілля підвищуються швидше, ніж раніше вважали. Так, наприклад, викиди нафтовидобувної промисловості канадської промислової провінції Альберта виявилися на 25-50% вищими, ніж попередні оцінки.

Крім того, супутники NASA виявили величезне скупчення метану на території в 2,5 тисяч квадратних миль, що охоплює частини штатів Нью-Мексико, Колорадо, Юта і Арізона. Аналіз показав, що до появи метанової хмари тут також призвело нафтогазове виробництво.

Щоб боротися з даною проблемою, Міжнародне енергетичне агентство пропонує посилити норми стосовно обов’язкової фільтрації викидів від виробництва. Агентство дійшло висновку, що нафтовугільна промисловість могла б без істотних технічних і фінансових затрат скоротити свої метанові викиди на 75%.

Нагадаємо, нафтогазові компанії в США створили власну екоініціативу щодо зниження викидів метану. «Треба дивитися в майбутнє, яке настане після Трампа», – вважають вони.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У РЦ «Промінь» відбудеться концерт гурту «Бумбокс»
Наступна новина Який привіт, така і відповідь: чому села не хочуть об’єднуватися з Луцьком
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні