Ковель у смітті: хто винен і що робити?

Ковель у смітті: хто винен і що робити?

Такого Ковель ще не бачив: сміття на вулицях міста повсюди. Ковельчани не розуміють, що відбувається. Чому місто ніхто не прибирає? І, звичайно, нарікають на міську владу.

Адже саме вона має забезпечувати санітарне прибирання Ковеля, – пише Ковельпост

 

Сьогодні, 12 березня, під час оперативної наради заступник міського голови Андрій Товстига повідомив, що підприємство ТзОВ «К.П.Верес», яке визнано переможцем закупівлі послуги з прибирання та підмітання вулиць міста, не підписало договір у визначений законодавством строк, проігнорувавши вимоги міської влади. 

Очікувана вартість закупівель становила 11 млн. грн. Участь у тендері взяли чотири претендента: РЖКП №1 та №2, «К.П.Верес» та приватний підприємець.

Переможцем було визнано «Верес», який запропонував найнижчу ціну — 2 млн. 600 тис. грн. За таку суму це підприємство мало прибирати Ковель до кінця року. 

Що ж буде далі? Виконавчим комітетом міської ради буде проводитись повторний тендер. Процедура займе до двох з половиною місяців. А до цього часу має відбутися засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), на якій буде вирішено питання про виділення коштів з резервного фонду у сумі до 200 тис. грн. для забезпечення санітарного прибирання міста.

(При залученні коштів на суму понад 200 тис. грн. з міського бюджету знову ж таки потрібно проводити тендер). 

А поки що комунальні служби, в міру сил та можливостей, прибирають сміття з міських вулиць на безоплатній основі. 

З метою дотримання екологічної безпеки та санітарних норм, для уникнення надзвичайної ситуації, міська влада просить мешканців з розумінням поставитись до проблеми та не викидати сміття на вулиці, по можливості прибрати території поблизу власних торговельних закладів та закладів громадського харчування. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ПортCity – боксерський турнір пам’яті  Віктора Мандзика
Наступна новина Громади Волині вже отримали в розпорядження майже 600 мільйонів гривень податкових платежів
Останні новини
Схожі новини