Ковельські школи розпочнуть навчання без нових учнівських парт

Ковельські школи розпочнуть навчання без нових учнівських парт

У ковельські школи у рамках проекту «Нова українська школа» для створення освітнього простору для першокласників, закупили телевізори (монітори багатофункціонального використання), дидактичні матеріали, принтери.

Про це повідомив начальник управління освіти міста Ковеля Віктор Бичковський, пише «Волинська правда».

Читайте також: Луцька школа №27 - за кілька днів до відкриття. ФОТО

Це обладнання придбане за попереднім замовленням навчальних закладів, тобто у тій кількості, яка відповідає потребам початкових класів. Адже у багатьох школах є кабінети, обладнані комп'ютерною технікою чи телевізорами, придбаними у попередні роки за бюджетні чи батьківські кошти.

Відкритим поки що залишається питання встановлення нових меблів для першокласників. Як відомо, це мають бути одномісні учнівські парти.

За словами Віктора Бичковського, два тендери, оголошених на закупівлю меблів не відбулися через відсутність учасників. Згідно із законодавством, у такому разі вступає в силу процедура переговорів. Тож на виготовлення меблів уклали договір з місцевим підприємством. До 1 вересня вони, звісно, не встигнуть. Проте, управління освіти не чекатиме поки замовлення виконають стовідсотково, а забиратиме у підрядника готову продукцію партіями. Тож одні школи можуть отримати парти раніше, інші — пізніше.

Читайте також: Школяр з Луцька перевершив результат Мессі та Роналду з набивання м'яча. ВІДЕО

З тієї ж причини — відсутності учасників, не відбулося два тендери й на закупівлю ноутбуків. Тож їх придбають у місцевого підприємця та до 1 вересня передадуть у школи.

На думку начальника управління освіти, серед ймовірних причин відсутності бажаючих взяти участь у тендері, могли бути стислі терміни виконання замовлення. Оскільки державні кошти місто отримало в кінці червня, перший тендер проходив наприкінці липня, другий — у серпні. Тож часу для виготовлення було недостатньо, тому підприємства, відчуваючи свою відповідальність, не ризикували. Адже парти згідно умов тендеру до 1 вересня мали бути уже в школах.

Віктор Бичковський просить батьків, учнів та педагогів з розумінням поставитись до ситуації, що склалася, та вибачити за незручності. Управління освіти сподівається, що у другій навчальній чверті першого семестру початкова школа Ковеля таки буде з новими меблями.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині фельдшеру довелося приймати пологи в кареті швидкої допомоги. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 29 серпня
Останні новини
Схожі новини