Кожен п’ятий споживач газу не сплатив рахунки через коронавірус

Кожен п’ятий споживач газу не сплатив рахунки через коронавірус

У першому півріччі на газовому ринку не вдалось досягти прийнятного рівня сплати за доставку газу. Борги споживачів перевищують 2 млрд. грн., тобто не був сплаченим кожен п’ятий платіж.

 «У першому півріччі цього року громадяни залишили без сплати за розподіл газу один місяць. Точніше – 20% рахунків за розподіл газу в період з січня по липень залишились несплаченими. Тому оператори ГРМ не отримали гроші за роботу, що була зроблена для доставки газу в оселі 12 млн клієнтів, які перебували на карантині», - про це на Ukrainian Gas Open заявив Сергій Кібітлевський, фінансовий директор АТ «Вінницягаз».

 Криза платежів, пов’язана з наслідками Covid-19 є проблемою для галузі і є причиною накопичення заборгованостей на ринку. Заборгованість населення за газ, послуги постачання тепла та доставку газу вже перевищує 70 млрд грн. 

 «Проте нинішня економічна ситуація не дозволяє збільшувати навантаження на споживача. Тому держава має прийняти кардинальне рішення і розглянути можливість списання заборгованості на ринку газу, яка сформувалась через те, що тарифи не покривають витрат постачальників комунальних послуг. Неприпустимо перекладати ці борги на споживачів», - вважає директор фінансовий АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак.

 Нагадаємо, в середині липня у Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу. Ним передбачено механізм щодо списання заборгованості по всьому ланцюжку доставки газу для населення та підприємств ТКЕ. Це дозволить провести фінансове оздоровлення та забезпечити економічну стабільність і всіх підприємств галузі, і державного Оператора ГТС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У нас антирекорд щодо госпіталізації хворих на коронавірус, - Степанов
Наступна новина Відомо, коли може розпочатись новий навчальний рік для студентів
Останні новини
Схожі новини