Крим – це Україна: лучани вийшли на акцію до дня окупації півострова

Крим – це Україна: лучани вийшли на акцію до дня окупації півострова
Фото ВолиньPost

Показ короткометражного фільму, вільний мікрофон, покладання квітів до стели Героїв Небесної Сотні, частування пловом за кримським рецептом та навіть проведення умовного референдуму – такі заходи тривають сьогодні, 16 лютого у Луцьку.

Акція, приурочена до дня окупації півострова Крим Російською Федерацією, відбувається на Театральному майдані міста з 10 ранку. Організатором є громадська організація «Студентська рада Волині», пише «ВолиньPost».

До слова, саме 16 березня 2014 року відбувся нелегітимний сфальшований псевдореферендум про статус Криму із заздалегідь сформованими результатами та завищеною явкою. Результати цього «референдуму» не визнали ні Україна, ні міжнародні інституції.

О 10 ранку розпочали показ короткометражного фільму, який присвячений окупації Криму.

Також організатори проводять так званий референдум щодо повернення Криму. У бюлетені є два варіанти відповіді: «Я підтримую приєднання Чорноморського флоту Російської Федерації до України» та «Я проти приєднання Чорноморського флоту Російської Федерації до України». Потрібно обрати один з них та встигнути поставити відмітку до 14 години. Вже до 18 години підрахують голоси та оголосять результати.

О 12 годині гостей частувють пловом за кримським рецептом та ведуть вільний мікрофон, де можна висловити свої думки. О 14 годині буде покладання квітів до стели Героїв Небесної Сотні.

Зауважимо, що, попри негоду, чимало лучан не залишилися осторонь та підтримали акцію.

  

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тренеру з Волині загрожує до 5 років тюрми за домагання: відомі нові деталі
Наступна новина COVID-вакцинація в Україні: за добу щепили 8 928 осіб, а загалом – 62 083
Останні новини
Схожі новини