«Кривава повня» у жовтні: як її пережити

«Кривава повня» у жовтні: як її пережити

Нині не треба влаштовувати криваві полювання, щоб вижити, проте, навіть живучи в місті, люди відчувають восени незрозумілу тугу й поклик предків.

"Кривава Повня" – це час трансформації, коли має вмерти все непотрібне й розпочатися новий цикл, – повідомляє ТСН.

Жовтневу Повню, наступну після Дня осіннього рівнодення, в язичницьких традиціях та давніх сільськогосподарських календарях називають "кривавою" Повнею. Іноді її називають Повнею виноградної лози, часом, Повнею мисливця або Повнею листя, яке опадає. Також жовтнева "кривава" Повня, яка цьогоріч припадає на 24 жовтня, передує святу древніх кельтів Самайну (Савину), яке в сучасній традиції трансформувалося у Геловін.

Звідки ж узялася ця "кривавість" у назві і що із цим робити, запитаєте ви. Для жителів давньої Європи жовтень був місяцем остаточного закінчення сільськогосподарських робіт і початком сезону зимового полювання. Щоб прогодувати себе та свої роди, доводилося вбивати чимало тварин. Тому жовтень це час кривавих жнив.

Використання стародавніх ритуалів і традицій лише дозволять нам вловити і користати на благо ті енергії, які характерні для цього періоду.

Самайн для кельтів був кінцем старого року і початком нового, часу підбиття річних підсумків, як матеріальних, так і духовних. А енергії Самайну тільки підсилюють Повню у жовтні.

Зрозуміло, що нині не треба влаштовувати криваві полювання, щоб вижити, проте, навіть живучи в місті, ми відчуваємо восени незрозумілу тугу. Це поклик предків каже нам, що слід рухатися за колесом року, циклом, як це робили сотні поколінь до нас. А використання стародавніх ритуалів і традицій лише дозволять нам вловити і користати на благо ті енергії, які характерні для цього періоду.

Основне послання "кривавої" Повні полягає в тому, що все має свій кінець і свій початок, і що життя і смерть завжди знаходяться в нерозривному сплетінні, взаємно породжуючи один одного.

Як вшанувати і пережити "криваву Повню":

1. Подякуйте Землі за плоди, за літнє тепло, за закінчення "бабиного літа". Дякуйте тваринам, зерну, овочам і фруктам, які віддали своє життя, щоб люди могли жити.

2. Подякуйте своїм предкам, які змогли вижити, незважаючи на війни, виселення, Голодомор, репресії тощо. Нині саме час для того, щоб дістати старі фотографії, впорядкувати їх, прибрати могили, тим паче, що у слов’янській традиції триває період осінніх Дідів, коли поминають мертвих родичів.

3. Підведіть підсумки року, сплануйте майбутні справи, потурбуйтеся про свій фізичний і психологічний стан, адже попереду довга зима.

4. Прикрасьте вашу оселю червоними та жовтими яблуками, гранатами, качанами кукурудзи, гарбузами. Задрапіруйте квартиру чи будинок червоною, бордовою або пурпуровою тканиною, яка символізує кров, що була принесена в жертву заради майбутнього життя. Також можна використати свічки відповідних кольорів, а серед пахощів обирайте суміш ефірних олій кориці, мускату та імбиру.

5. Приготуйте тушковане м’ясо, томатний суп та імбирне печиво. Із напоїв оберіть червоне вино, а якщо не вживаєте спиртного, тоді ваш вибір яблучний сидр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина При будівництві банку в Луцьку виявили склеп із похованими людиною і конем. ІСТОРІЯ
Наступна новина Як відловлюють собак у Луцьку: три тварини за день. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні