«Кров для ЗСУ»: скільки лучан долучилися до акції на підтримку поранених військових

«Кров для ЗСУ»: скільки лучан долучилися до акції на підтримку поранених військових

У Луцьку в рамках акції "Кров для ЗСУ" на Київському майдані, вчора, 8 червня, охочі здавали кров для українських військових, які лікуються після поранень.

Донорами стали 70 людей, розповів організатор акції Андрій Кошара, передає Суспільне

З його слів, забір крові відбувався в мобільній лабораторії, яку купили благодійники зі Швеції. Зібране планують передати у Харків та Херсон.

"Ми передаємо і хлопцям, які в прифронтовій території, і хлопцям, які проходять вторинні операції в шпиталях", – говорить Андрій Кошара.

Підтримати українських захисників на захід прийшли 70 людей. Серед охочих були й переселенці з Миколаєва Олександр Моргун та Анастасія Пертак. Як розповіли донори, перед цим кров здавали в рідному місті.

"Я побачила в телеграм-каналі "Суспільне Луцьк" допис з посиланням, що будуть приймати кров, і вирішила прийти", – говорить Анастасія Пертак.

Участь в акції взяв і співробітник Держслужби із надзвичайних ситуацій Олександр Мулько. Говорить: до цього донором був більше десяти разів.

"Не важливо, кому кров потрібна, щоб врятувати життя: чи цивільному, чи військовому. Ми долучаємося з радістю до таких акцій. На постійній основі здаємо кров", – зазначає Олександр Мулько.

Перед збором крові кожного пацієнта оглянув лікар-терапевт: він міряв тиск і визначав рівень гемоглобіну в організмі. Тим, хто не знав своєї групи крові, її визначали на місці, – розповідає лаборантка пересувної лабораторії Наталія Кондратюк.

У пересувній лабораторії одночасно могли здати кров двоє донорів. Зі слів медсестри Світлани Архипчук, у кожного брали забір по 450 мілілітрів.

Луцьк – друге місто після Києва, де відбулася акція "Кров для ЗСУ". Організатор акції Андрій Кошара додав: наступним містом буде Ковель, далі поїдуть до Володимира, потім – до Львова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку людей засипало землею: на місці працюють медики і рятувальники. ФОТО
Наступна новина У Луцьку зіткнулися маршрутка і легковик: водій автобуса був п'яний. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні