КТ черевної порожнини: ціна, показання, особливості

КТ черевної порожнини: ціна, показання, особливості

Для детального обстеження пацієнтів з метою підтвердження чи спростування діагнозу призначається комп'ютерна томографія. Вона проводиться у комфортних умовах та не займає багато часу. Це сучасний спосіб променевої діагностики організму виявлення різних патологій на початкових стадіях.

Особливості та показання для призначення КТ черевної порожнини

У діагностичному центрі КТ черевної порожнини ціна якої залежить від застосування контрасту та інших факторів проводиться на новітньому томографі. Контролює процес досвідчений лікар-рентгенолог та перебуває на постійному зв'язку з пацієнтом.

КТ допомагає на ранній стадії діагностувати захворювання шлунка, кишечника, нирок, надниркових залоз та інших органів ШКТ. Цей діагностичний метод часто призначають при неясній етіології, а також за такої симптоматики:

  • патологічні зміни у підшлунковій залозі;
  • травми;
  • грижі;
  • токсини та гепатит печінки;
  • тромби та порушення кровотечі;
  • вади при розвитку різних внутрішніх органів та ін.

Також томографія призначається після хірургічного лікування, щоб оцінити ефективність та позитивну динаміку.

КТ створює тривимірне зображення внутрішнього органу, що дозволяє лікарю поставити правильний діагноз із наступним призначенням індивідуального лікування. Томографія ОЧП допоможе дослідити лімфатичні вузли та кровоносні судини, нижні частки серця та легень, внутрішні органи ШКТ, заочеревинний простір.

Серед протипоказань можна відзначити деякі хронічні захворювання, серед яких серцева та ниркова недостатність, цукровий діабет. У цьому випадку призначають додаткові аналізи та за їх результатами приймають рішення про альтернативний спосіб обстеження організму.

Променеве навантаження томографа не дозволяють проводити дослідження дітей та вагітних на будь-якому терміні. При необхідності чіткої візуалізації призначається КТ з контрастуванням, для чого внутрішньовенно вводиться речовина, що містить йод.

Якщо є алергія на препарат, гостра ниркова недостатність та гіпертиреоз, то томографія з контрастом неможлива. Стандартна підготовка – це зняття знімних металевих імплантів, прикрас, а останній прийом їжі має бути не менш, ніж за 4 години до діагностики.

У чому основні переваги комп'ютерної томографії?

Записатися на КТ можна за посиланням https://omegamc.ua/ua/kt-v-kieve.html або телефоном, вибравши зручний час для пацієнта. Серед головних переваг обстеження на сучасному комп'ютерному томографі можна відзначити:

  • ефективність;
  • неінвазивність;
  • висока інформативність;
  • безпека;
  • незначний перелік протипоказань;
  • безболісність;
  • відсутність особливої ​​підготовки для звичайного обстеження та ін.

За рахунок наявності променевого навантаження для обстеження обов'язково знадобиться направлення від лікаря, який на попередній консультації виключить можливі протипоказання.

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Втеча керівництва, зрада ЗСУ, страти патріотів: аналітики показали план рф захоплення України
Наступна новина Прибрали в хаті і наносили дров: волинські патрульні розповіли, як навідались до бабусі Ганни
Останні новини
Схожі новини