Куди подівся історичний більярдний стіл з Волиньради

Куди подівся історичний більярдний стіл з Волиньради
Так було. Стіл, що «прослухав» стільки політичних сценаріїв

Дмитрук, Грицюк, Войтович, Вітер, Палиця, Вахович… Старий більярдний стіл під зеленим сукном, але без київ простояв у кулуарах десятки років, не одне скликання і «пережив» не одного голову. 

Над ним домовлялися про політичні союзи місцеві політики. Ми писали про нього у репортажах. Ми запитували про нього в інтерв’ю. І ніхто не міг пояснити, для чого перед сесійною залою стоїть стіл-динозавр, а головне: хто й коли за ним грав у більярд. 

То був такий символ політичної гри. Сьогодні кулуари – порожні. Куди подівся легендарний стіл з Волиньради? 

 * * * 
 

Тепер – так) Фото: Олександр Дубов

Стіл цей нагадував радше музейний експонат. Точно так, як великі чорно-білі фотографії захмареного неба біля одного з бічних входів до сесійної зали Білого дому. Ті теж мають невідому нам місію. І могли б «розповісти» ой як багато. 

Навіть найдосвідченіші з волинського політикуму не змогли свого часу відповісти на просте питання: яка у стола історія і хто востаннє за ним брався за киї? 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Етюд про більярдний стіл у Волиньраді

Спорожніли...)

Григорій Недопад став тим головою Волиньради, який зважився «зачепити непорушне». Рік тому в інтерв’ю «Першому» він жартував, що така річ «з часом набуває історичної ваги».

«Ми любимо робити щось нове, так що ви задали тон, а ми будемо реагувати. Можна ж увійти в історію, як голова, який прибрав зеленого стола в кулуарах», – жартував він під час розмови. 

А недавно стіл змінив «прописку». 

Як пояснив у коментарі «Першому» Григорій Недопад, майно перекочувало у комунальний санаторій «Лісова пісня», що на Шацьких озерах. Нарешті його будуть використовувати за призначенням)) 

P.S. Щоб винести стола з кулуарів, його довелося розбирати. Подейкують, «жучків» під час «переселення» не виявлено. Ми ж тим часом знайшли підтвердження тому, що він виконує дещо іншу місію. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку оновлять центральний басейн за понад 64 мільйони
Наступна новина Британія вводить санкції проти російських банків та олігархів
Останні новини
Схожі новини