Куди щороку зникають новорічні прикраси з центральних ялинок Луцька?

Куди щороку зникають новорічні прикраси з центральних ялинок Луцька?

Чому щороку у Луцьку витрачають так багато грошей на прикрашання ялинок і куди зникають новорічні прикраси з минулих років, «Перший» дізнавався у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Нагадаємо, що на прикрашання новорічних ялинок у Луцьку з міського бюджету витратили понад 240 тисяч гривень: на їх облаштування виділили майже 183,6 тис. гривень, за які придбали нові іграшки та гірлянди. Ще 61,5 тис. гривень коштувало встановлення новорічного і різдвяного містечок.

«Цьогоріч закуплено частину новорічних іграшок, на які витратили більше 40 тисяч гривень (мішура, банти та інше). Іграшки за попередні роки зношуються, пошкоджуються, дітлахи часто самотужки збивають їх, або ж псуються через погодні умови, тому виникає потреба у нових ялинкових прикрасах. Іграшок постійно не вистачає, щоб прикрасити ялинки повністю. Цього разу довелося докупити і нові гірлянди», – пояснює директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.

За його словами, у міжноворічний період іграшки та новорічна ілюмінація зберігаються на КП «Луцьксвітло».

Також Юрій Крась розповів, що частина виділених коштів спрямована на оплату за прикрашання ялинок, які знаходяться в інших частинах міста: біля міської ради, на проспекті Молоді та на кільці проспекту Відродження. Цим займались комунальні підприємства «Луцькспецкомунтранс» та «Луцьксвітло».

Чиновник також зауважив, що облаштування фотозони з кованими виробами біля центральної ялинки обійшлося безкоштовно міському бюджету, адже її подарувала місту майстерня «Авторембуд», працівники якої щорічно створюють новий знак зодіаку.

Текст: Володимир Потрапелюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лукашенко хоче вирішити питання з російським кордоном. ВІДЕО
Наступна новина Правоохоронці будуть розслідувати діяльність Запорізької єпархії УПЦ
Останні новини
Схожі новини