Куля пройшла наскрізь: у лісі на Волині знайшли застреленим зубра

Куля пройшла наскрізь: у лісі на Волині знайшли застреленим зубра

На Волині знайшли застреленим червонокнижного зубра. Труп тварини виявили в угіддях приватного користувача – ТзОВ «Майдан мисливський»

Про це повідомили у Поліському лісовому офісі.

Мертву тварину виявили працівники лісової охорони філії «Ківерцівське лісове господарство» під час патрулювання лісових масивів. Після розтину з'ясувалось, що тварину вбили з вогнепальної зброї.

«Відповідні заключення зробили фахівці комісії, які працювали на місці події. Куля пройшла наскрізь, що означає - швидше за все, вбивця тварини був на відстані, при якій чітко бачив та усвідомлював, в кого стріляє. Або мав відповідну зброю. Справу передано в правоохоронні органи», – йдеться у повідомленні.

Там також зазначили, що цей випадок – грубе порушення закону та всіх норм моралі, адже зубр є червонокнижною твариною.

«Про нього особливо дбають та оберігають на Волині. Людина з рушницею у лісі зараз - уже грубе порушення! Полювання у період військового стану в країні категорично заборонене», – наголосили в лісовому офісі.

За даними Ківерцівського національного парку «Цуманська пуща», у 2023 році на Волині до цього випадку нараховувалося 24 зубри. З них двоє – цьогорічні особини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Не знає, як її звати і де живе: на Волині поліція встановлює особу жінки
Наступна новина На Волині чоловік впав у колодязь
Останні новини
Схожі новини