Квітковий рай та ніжні десерти: волинянка творить дива з лавандою. ФОТО

Квітковий рай та ніжні десерти: волинянка творить дива з лавандою. ФОТО
джерело фото: napensii.ua

У маленьку Францію перетворила свою ділянку Олена Чубай з села Зміїнець Луцького району.

Про підприємливу волинянку пише видання На пенсії.

Перші кущі лаванди посадили батьки Олени, коли переїхали на постійне місце проживання з міста в свій власний будинок. Це було близько 10 років тому. Довгий час лаванда просто росла, прикрашаючи собою присадибну ділянку.

Подивитися на неї з іншого ракурсу допомогла попередня робота Олени. За обов'язком своєї служби дівчина вивчала лікарські рослини, нюанси здорового харчування. Тоді вона і дізналася про користь лаванди, яка росте у дворі.

Олені дуже подобаються універсальні рослини. З одного боку вони прикрашають подвір'я, а з іншого несуть неймовірну користь здоров'ю. Стартом у вирощуванні лаванди стала декретна відпустка. У Олени було достатньо часу, щоб цим серйозно зайнятися.

Сьогодні в її саду ростуть 8 видів лаванди, серед них англійська – різних фіолетових відтінків, біла, рожева, французька.

«В Інтернеті знаходила багато неправдивої інформації. Мовляв, треба сіяти на розсаду вдома. Потім ховати в холодильник. Але з досвіду пораджу в жовтні висіяти у відкритий ґрунт і забути про це. У мене проростала лаванда навіть між бруківкою», – ділиться Олена.

Крім лаванди, Олена Чубай вирощує ще й інші лікарські рослини: розмарин, чебрець, лимонну траву, лимонну вербену, стевію, гісоп. Також заради інтересу обробляє ананас, фейхоа і кумкват. Є на ділянці і сухоцвіти – кермек, безсмертник приквітниковий, гомфрена, зайцехвіст і бавовна.

А ще дівчина створює незвичайні солодощі. Спочатку був лавандовий чай. А до новорічних свят Олені захотілося здивувати свою сім'ю чимось незвичайним. Трохи пофантазувавши, приготувала шоколад з лавандовим кольором, а пізніше і лавандовий зефір. До речі, останній став улюбленими ласощами Олени Чубай. На даний момент вона виготовляє 18 видів зефіру, серед них є ягідний, фруктовий, з тропічним смаком, з додаванням прянощів (кориця) і з травами (лаванда і м'ята).

З промисловим зефіром у нього немає нічого спільного, оскільки Олена використовує винятково натуральні інгредієнти: ягідне або фруктове пюре, цукор, воду, сироп, агар-агар і яєчний білок. Їсти його можуть діти та вагітні жінки, шкоди точно не буде.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Майстриня з Луцька стала знаменитістю завдяки позитивним лялькам. ВІДЕО9


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь отримала «LEGO» для першокласників
Наступна новина Хто хоче навчитися проводити тренінги?
Останні новини
Схожі новини