Ледве не помер: волинські лікарі врятували чоловіка з пізнім інфарктом міокарда

Ледве не помер: волинські лікарі врятували чоловіка з пізнім інфарктом міокарда

63-річного чоловіка «швидка» доставила у Ковельське МТМО у вкрай важкому стані з пізнім інфарктом міокарда, який стався у нього за 3 доби до цього.

Втрата дорогоцінного часу для надання кваліфікованої допомоги при інфаркті міокарда могла закінчитися летально для ковельчанина Олега Джунашвілі, - йдеться на фейсбук-сторінці Ковельського МТМО.

«Наші фахівці за допомогою проведеного обстеження діагностували у пацієнта передній розрив міжшлуночкової перетинки з формуванням аневризми лівого шлуночка. Це одне з найбільш загрозливих для життя ускладнень, яке зустрічається у 2-5 випадках на тисячу хворих з гострим інфарктом міокарда. За умови лише медикаментозного лікування є високий рівень летальності: аж до 90-100%. Тож нашими лікарями було прийняте рішення про проведення оперативного втручання», - йдеться у дописі.

Накопичений досвід операцій на відкритому серці в умовах штучного кровообігу надав можливість вирішення проблеми постінфарктного розриву міжшлуночкової перегородки хірургічним шляхом.

Півтора місяці Олег Григорович провів у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії отримував відповідне лікування під спостереженням медиків. Потім пацієнту в умовах кардіохірургічного центру Ковельського МТМО було виконано резекцію аневризми лівого шлуночка, пластику розриву міжшлуночкової перегородки та шунтування коронарних артерій.
Операція пройшла успішно.

Пацієнт пройшов відповідну реабілітацію і уже виписаний додому.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розпочалися жнива
Наступна новина Потрапили в квартиру через вікно: рятувальники виїздили на допомогу лучанці
Останні новини
Схожі новини