Легальний відкуп від армії зменшує наш мобілізаційний резерв, – військовий про економічне бронювання

Легальний відкуп від армії зменшує наш мобілізаційний резерв, – військовий про економічне бронювання

Держава продовжує свідомо зменшувати наш мобілізаційний резерв через відсутність єдиного підходу до процесу мобілізації та боротьби з корупцією, вважає військовий, голова ГО “Українське об’єднання "Мрія", та експерт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України по роботі з поневоленими народами РФ Юрій Гудименко.

Своїми думками щодо мобілізації й економічного бронювання від поділився у фейсбуці.

"Як може одна держава іти одночасно в бік «нам потрібні солдати на фронт» і «давайте забронюємо всіх кого можна і особливо кого не можна»? Це ж безумство на межі дебілізму.

У нас є мобілізаційний резерв – наприклад, 5 млн людей (підрахунок «Texty.org.ua»). Ми щодня його вичерпуємо, зменшуємо – і робимо це спрямовано і навмисно!" — пише Гудименко.

Він зазначає, що корупція в медичних комісіях, прикордонній службі та міграційних органах дозволяє сотням здорових чоловіків щодня уникати служби.

Гудименко зазначає, що багато підприємств, які не є критичними, отримали право бронювати своїх працівників, в той час як держава "таскає по вулицях людей по одному". Легалізація економічного бронювання, каже військовий, лише посилить проблему.

"Держава має зараз, сьогодні, вже вчора показати, що вона збільшує мобілізаційний резерв, а не зменшує. Це в першу чергу максимальне зняття броні і покарання тих, хто бронював за гроші. Це в ту ж першу чергу чітка заява про те, що ніякого економічного бронювання не буде. І – знову в першу чергу – максимально ефективна боротьба з корупцією всюди, де за бабки скорочується наш мобілізаційний резерв", — підсумовує військовий.

Нагадаємо, на Волині днями ухвалили рішення провести аудит «критичних» підприємств для виявлення можливих порушень під час бронювання своїх працівників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військовий експерт розповів, чи зможуть окупанти захопити взимку усю Донеччину
Наступна новина Боєць ЗСУ під час боїв за Часів Яр наводив російську артилерію на свою бригаду
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні