Легендарне волинське озеро заросло верболозом

Легендарне волинське озеро заросло верболозом

Озеро Нечимне, яке надихнуло Лесю Українку написати славнозвісну «Лісову пісню» заросло  диким рисом та верболозом.

Про це написав  заступник головного редактора «Газети Волинь» Сергій Наумук.

Чоловік розповів, що нещодавно йому вдалося побувати у чарівному куточку Волинського Полісся — ​в урочищі Нечимне, яке надихнуло Лесю Українку написати славнозвісну «Лісову пісню».

«Немає вже озера Нечимного. Тільки назва залишилася.Той, що греблі рве, уже точно не зміг би покружляти плесом, бо останнє просто зникло. Тільки верболози дедалі більше наступають від берегів та суцільне хитке баговиння. Подумалось: якби Леся Українка побачила Нечимне у нинішньому стані, то навряд чи написала б «Лісову пісню», - пише Сергій Наумук.

«Саме озеро — ​тиховоде, вкрите ряскою та лататтям, але з чистим плесом посередині. На озері туман то лежить пеленою, то хвилює од вітру, то розривається, одкриваючи блідо-блакитну воду», — ​писала Леся  Українка в пролозі до «Лісової пісні».

Однак, як зауважив чоловік, така краса озера була  сто років тому. Нині водойма ще є, але назвати її озером уже не повертається язик: всуціль заросла диким рисом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли у Луцьку не працюватиме Генконсульство Польщі
Наступна новина Волиняни- учасники «Ігор нескорених» прилетіли в Україну
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні