Лікарів не просто скорочують, а відправляють у медроту 14-ї бригади: у Рожищі «гуляє» новий фейк

Лікарів не просто скорочують, а відправляють у медроту 14-ї бригади: у Рожищі «гуляє» новий фейк

У Рожищенській багатопрофільній лікарні через нестачу фінансування планують скоротити орієнтовно 50 працівників і закрити два відділення – пологове та дитяче. Місцеві жителі та медики обурені таким рішенням лікарні, тож у Рожищі розгорівся справжній скандал. Боти вирішили теж не зволікати і на тлі інциденту вкинули новий фейк.

Лікарка-педіатерка Белявцева Вікторія Іванівна пише, що медиків не просто скорочують, а відправляють у медичну роту 14-ї бригади, – пише ВолиньPost.

Текст подаємо без змін:

«Ви читали новини, що Рожищенську лікарню закривають, а лікарів скорочують? Нас не скорочують!!! Я в цій лікарні десять років уже. Нас не скорочують, нас відправляють у 14 бригаду! У медичну роту!!! Невже інших лікарів, досвідчених польових медиків немає, так що нам доводиться їхати??? Я всі десять років працювала педіатром!!! Навіщо я на фронті потрібна взагалі????».

Усе б нічого, якби не кілька «але». Сторінка так званої Белявцевої напівпорожня, адже створена кілька днів тому – 24 серпня 2023 року. А от головне фото нібито у медичному одязі (щонайменше головний убір викликає сумніви) додане 1 вересня.

Зауважимо також, що у «педіатерки» – бізнес-сторінка з профілем компанії «Маркетингова агенція», яка спершу мала назву Active Upbeat.

А тепер залізний факт: у коментарі ГО Інформація в чистому вигляді медичний директор Рожищенської багатопрофільної лікарні Віктор Редзій підтвердив, що Белявцева Вікторія Іванівна у медзакладі не працює.

Лікарів дійсно можуть скоротити через нестачу фінансування, а не через те, що їх відправляють у медичну роту. Ба більше, ситуація набула медійного розголосу, тож приховати такий факт було би просто нереально.

Отже, ця інформація – фейк, який покликаний посіяти панічні настрої серед медичних працівників.

Зауважимо також, що мережею уже шириться інформація про те, що з 1 жовтня працівниць медичної та фармацевтичної сфер, які стануть на військовий облік, не випускатимуть за кордон. Однак це – неправда.

Наразі незалежно від спеціальності, професії, факту перебування на військовому обліку та наявності статусу військовозобов'язаної жінок пропускають за кордон безперешкодно. Це регулюється чинним законодавством.

Тож вкотре закликаємо перевіряти інформацію та сприймати усе з холодним розумом!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Померла відома на Волині активістка
Наступна новина Спортсменка з Волині стала віцечемпіонкою Європи з французького боксу сават
Останні новини
Схожі новини