Ліквідаторів аварії на ЧАЕС хочуть звільнити від розмитнення транспорту

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС хочуть звільнити від розмитнення транспорту
Фото ілюстративне

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає звільнення від сплати мита учасників ліквідації Чорнобильської аварії при ввезенні авто з-за кордону.

У реєстрі нових законопроектів парламенту з’явився документ з номером 2278, у назві якого йдеться про “соціальний захист учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи”. Текст проекту мав би доповнити Митний кодекс у частині, що стосується правил оподаткування імпорту автотранспорту, - пише auto.24tv.ua.

Автори документу пропонують звільнити від сплати усіх митних платежів (мита, акцизу, ПДВ) при ввезенні певних типів транспортних засобів на територію України осіб, які віднесені до І та ІІ категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Податки за розмитнення не стягуватимуть з таких груп пільговиків у разі ввезення автомобілів легкових, вантажівок, автобусів та мотоциклів. Незалежно від їх виду, типу, віку, стану (новий чи вживаний) та інших особливостей.

Імпорт з нульовим розмитненням пропонують дозволити здійснювати раз на 10 років, по одному ТЗ із кожної згаданої категорії (за кодами УКТ ЗЕД – 8702, 8703, 8704, 8711) на персону.

Інших додаткових умов, як то обмеження на продаж чи умов експлуатації розмитнених за такою схемою транспортних засобів, у документі не зазначено.

Якщо цей проект стане законом, згадані категорії пільговиків зможуть завезти раз на 10 років, наприклад, одне легкове авто для себе, один мотоцикл, який можна продати сусіду, один туристичний автобус на замовлення котрогось із перевізників, і ще один кар’єрний самоскид.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відремонтували, але не відкрили. Чому десятки амбулаторій на Волині не приймають пацієнтів
Наступна новина На Волині нагородили лісівників-атовців
Останні новини
Схожі новини