У Луцьку біля спаленої ворогами автівки ярмарком збиратимуть кошти на нове авто. ФОТО

У Луцьку біля спаленої ворогами автівки  ярмарком збиратимуть кошти на нове авто. ФОТО

Вже майже половина коштів на позашляховик для 57 ОМБр імені кошового отамана Костя Гордієнка є у місцевих волонтерів із БФ «З рук в руки». Суму вдалося накопичити за тиждень, бо увагу до збору вони привертали обстріляним авто з Бахмуту, яке встановили в центрі Луцька на проспекті Волі, біля головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Аби якнайшвидше придбати нову автівку для військових, в суботу, 20 травня, з 10.00 до 17.00, там відбуватиметься благодійний ярмарок.

За словами Тараса Кравчука, в перший день Великодня російська артилерія знищила останній справний автомобіль у підрозділі, на якому наші захисники здійснювали розвідку, евакуацію та інші бойові завдання. Аби лучани та гості міста наочно бачили, якою важкою ціною воїнам вдається стримувати ворога, цю машину привезли до обласного центру Волині та встановили на проспекті Волі.

Як розповів Тарас, у перші дні повномасштабного вторгнення він з однодумцями брався за все. Однак наразі фонд зосередився на авто для ЗСУ. Купують, привозять пошкоджені машини з передової, ремонтують та повертають на лінії протистояння.

«Дружимо з майстрами, автосервісами, шиномонтажами. Усі допомагають. Також є організації, з якими постійно співпрацюємо у плані завантаження автівок усім необхідним для бійців на передовій»,  – уточнює співрозмовник.

До слова, біля обгорілого авто задонатити на місці можна через QR-код або кинути готівку в поштову скриньку, яка розміщена на автомобілі. Також є реквізити, на які охочі здійснюють перекази. 

Читати також: У центрі Луцька волонтери поставили обстріляне під Бахмутом авто – збирають на нове. ФОТО

Спалене авто привертає увагу перехожих. Люди роздивляються машину та підтримують збір. На стенді поруч волонтери розмістили інформацію про те, як фонд «З рук в руки» допомагав військовим протягом війни.

Спочатку планували, що машина має простояти в центрі два тижні. За цей час волонтери сподівалися зібрати хоча б 200 тисяч гривень. Однак з огляду на те, що нове авто потрібно підрозділу якнайшвидше, у цю суботу,  20 травня, з дозволу та підтримки Луцької міської ради та спільно з іншими місцевими волонтерськими центрами («Старе місто Луцьк», «Автомайдан Луцьк», «Штаб мобільного спротиву»)  БФ «З рук в руки» організовує благодійний ярмаркок. Долучитися до цього заходу, де поєднають виставку трофеїв, продаж подарунково-сувенірних виробів, дитячі розваги (аквагрим) та виступи різноманітних творчих колективів, запрошують всіх охочих.

Локація та ж – проспект Волі у Луцьку, біля пам'ятника Тарасу Шевченку (перед головним корпусом Волинського національного університету імені Лесі Українки).

Довідково:

Підтримати ЗСУ та фонд можна і звичайним переказом на картку за номером:

4731219650374485 ПриватБанк

або на рахунки БО «БФ «З рук в руки»

UA643052990000026005020810717 UAH

UA213052990000026002040811829 EUR

UA783052990000026006040809503 USD

Текст і фото: Оксана ГУМЕНЮК


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через «Ягодин» хотіли незаконно провезти деревини на 100 000 гривень
Наступна новина Скільки дітей у Луцьку зможуть відвідувати дитсадки влітку
Останні новини
Схожі новини