Лишити в державі не можна приватизувати – шо чекає на Волинську «Станцію переливання крові». ВІДЕО

Лишити в державі не можна приватизувати – шо чекає на Волинську «Станцію переливання крові». ВІДЕО

Міжнародні експерти і громадськість б’ють на сполох: регіональні центри крові тихо передають в оренду приватникам.

Відтак, держава ризикує взагалі втратити контроль над стратегічною галуззю. Яка ситуація у волинській станції переливання крові, та чи є загроза того, що вона може потрапити у приватні руки, дивіться в сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Переливання крові та виготовлення з неї необхідних компонентів і препаратів – всім цим волинських  людей нині забезпечують поки що державні центри.

Однак, за останні кілька місяців у цій важливій галузі стрімко почали відбуватись суттєві зміни. До прикладу, рішенням обласних рад, центри переливання крові,  вже віддані в оренду в Харкові, Дніпрі та Черкасах. Відповідне рішення готується у Запоріжжі.

Чи, бува, не дійшла ця хвиля до Волині, журналісти цікавилися у заступника головного лікаря медчастини «Станції переливання крові» Леоніда Матвійчука.

Медик каже, про приватизацію не чув та й не хоче чути, адже це, мовляв, призведе до масового звільнення працівників, та й без супутніх проблем тут не обійдеться.

Ця галузь, на думку Леоніда Матвійчука, має, безперечно, залишатися державною.

Знищення централізованої державної системи крові замість її розбудови в країні, що веде війну, – це злочин. Адже держава повністю втрачає можливість забезпечувати наявність в Україні достатніх запасів цього стратегічного продукту.

Коментарі з цього приводу, сподіваємося, дасть волинське управління охорони здоров’я.

Тож тема подальшої долі станції переливання крові – відкрита.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь зустріне двох загиблих Героїв
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 11 серпня
Останні новини
Схожі новини