«Ліси Волині через короїд - у критичному стані», - Кватирко

«Ліси Волині через короїд - у критичному стані», - Кватирко

Олександр Кватирко заявив, що ліси Волині через шкідника знаходяться у критичному стані. 

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню «Волинська правда». 

Так, станом на сьогодні короїдом уже вражено майже 8000 гектарів лісу.

«На жаль, літо дуже посушливе, і це сприятливі умови для короїда. Якщо ситуація розвиватиметься таким чином, то ми взагалі перетворимось в країну дров. Відсоток доходу від дров’яної деревини і ділової відрізняється в декілька разів», – каже головний лісник Волині. 

За його словами, наразі вирощується мурахожук, який знищує короїда, розставляються всілякі пастки, але масштаби враження такі, що коли дерева не вирізати, можна просто не справитися з ситуацією і отримати екологічну катастрофу. Поки що ніхто нічого іншого не придумав.

«Показовим є момент, коли наші колеги відправилися у прес-тур до Білорусі. Там теж є ділянки вражені. На цьому дійстві був присутній профільний міністр, були білоруські лісівники. Найбільше здивування у них викликала розповідь про те, яку процедуру погодження проходять наші лісівники для вирізання ушкоджених дерев.

Вони керуються наступною логікою: лісівники ж спеціалісти, експерти галузі. У нас в сфері лісу експертами стала ціла країна. Загалом же – це питання свідомості наших людей. У нас люди не говорять про одне: немає користі від враженої деревини», – додав Кватирко. 

Читати також: «Лісівникам ніщо не заважає прогресувати: є ресурс і працьовиті люди», – Олександр Кватирко


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Президенту доведеться вводити воєнний стан, - Безсмертний
Наступна новина Мандрівка в гори: сонячні світлини луцького фотографа. ФОТО
Останні новини
Схожі новини