Лісівники на війні: історія батька і сина з Волині, які боронять Україну від ворога

Лісівники на війні: історія батька і сина з Волині, які боронять Україну від ворога

Тато і син Анатолій та Олександр Литвинчуки з Волині до повномасштабного вторгнення працювали лісівниками. Коли рф пішла війною на Україну обоє вирішили взяти до рук зброю і стати на захист Батьківщини.

Їхня історія - це приклад справжнього патріотизму та героїзму. Хоча ніхто з них обох нічого особливого в своїх діях не бачить, пише Поліський лісовий офіс. 

Тато – Анатолій Литвинчук – зараз працює військовим водієм-механіком. Вивозить загиблих та поранених із зони бойових дій. Десятки врятованих життів. І не врятованих… Ця робота змінила його світогляд і зробила дуже мовчазним.

Нещодавно Анатолій був у короткій відпустці. Приїздив по чергову автівку, яку для його частини передали лісівники спільно з латвійськими партнерами. Також виконав важливу місію – вручив подяку директору Поліського лісового офісу ДП "Ліси України" Олександру Кватирку – за постійну підтримку.

«Олександр Михайлович сам особисто надає дуже багато для військових. Знаю, що він не любить про це розповідати, як і директор нашої філії – Олег Павляшик. Як і всі лісівники, в принципі. У нас це все ніколи не було в пріоритеті, лісівники люблять справи, а не розмови», – каже Анатолій Литвинчук, який до війни працював у філії «Любешівське лісомисливське господарство» помічником лісничого. Все свідоме життя минуло в галузі, тож такі переконання – з власного досвіду.

Він і сам такий. Говорить завжди справами. Саме за ці його якості свого часу громада обрала сільським головою.

Родом Анатолій із с. Бихів на Любешівщині – тепер Камінь-Каширського р-ну. Там і мешкає його родина

За час повномасштабної війни пройшов усі найгарячіші точки. Але про це він також не хоче говорити.

Син Олександр зараз поранений.

«Йшов до бліндажа, коли прилетіло. Зараз у госпіталі. Думаю, скоро все буде добре», – каже тато.

Анатолій каже: ніхто з нас вже не буде таким, як раніше. Але добре це чи погано – варто буде подивися після Перемоги. Зараз головне – жити і допомогти врятуватися іншим. Кожен може це робити, незалежно від місця перебування. І кожен має понад усе цього хотіти. От тоді ми справді станемо непереможні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селищі на Волині вулиця носитиме ім'я Героя України Олександра Мацієвського
Наступна новина Майора поліції з Волині посмертно нагородили відзнакою «За оборону України»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні