У селищі на Волині вулиця носитиме ім'я Героя України Олександра Мацієвського

У селищі на Волині вулиця носитиме ім'я Героя України Олександра Мацієвського

У Старій Вижівці вулицю назвали на честь Героя України Олександра Мацієвського

Відповідно до розпорядження начальника Волинської ОВА від 25 липня 2024 року у Старовижівській громаді перейменували 18 вулиць, у Дубечненській – 4, у Сереховичівській – 1, передає Район.Стара Вижівка.

Раніше вулиця Олександра Мацієвського у Старій Вижівці була названа іменем Федорова – комуністичного функціонера та партизана, який за матеріалами Українського інституту національної пам’яті був винний у тяжких злочинах проти українського народу.

Зокрема, у 1919–1920 роках він брав участь у боротьбі проти Української Народної Республіки у складі російсько-більшовицьких військ, у 1938 році – у реалізації політики «Великого терору», у 1941–1944 роках був відповідальний за реалізацію злочинної політики радянського партизанського руху щодо цивільного населення окупованих нацистами територій України та боротьбу проти українського національно-визвольного руху. У 1946–1947 роках брав участь у реалізації державної політики, що призвела до голодомору з масовими жертвами.

Відтепер вулиця Федорова у селищі Стара Вижівка називатиметься на честь Героя України Олександра Мацієвського.

Зазначимо, російські війська розстріляли українського воїна Олександра Мацієвського після слів «Слава Україні», поширивши відповідне відео в мережі. Коли саме було записане відео − невідомо.

Олександр працював електромонтером в Києві. З початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов у військкомат. Навесні захищав Чернігівщину, а в грудні 2022 року брав участь у боях на сході України поблизу Соледара. Він вийшов на завдання 30 грудня разом з ще чотирма військовослужбовцями, але під час бою зв’язок з ними зник.

За інформацією СБУ, Олександр Мацієвський був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу Красної Гори в Донецької області. Як вдалося встановити СБУ, Олександра Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому 2023 року.

Президент Володимир Зеленський 12 березня 2023 року звання «Герой України» бійцю Олександру Мацієвському, якого вбили російські військові після сказаної ним фрази «Слава Україні».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П'ятеро онуків так і не дочекалися дідуся з війни: спогади про захисника з Волині Василя Логвинюка
Наступна новина Лісівники на війні: історія батька і сина з Волині, які боронять Україну від ворога
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні