Лучанам не відключатимуть воду через борги водоканалу

Лучанам не відключатимуть воду через борги водоканалу
джерело фото: https://dpchas.com.ua

У Луцьку не відключатимуть воду через борги комунального підприємства «Луцькводоканал» за електроенергію.

Про це розповів заступник директора підприємства Віктор Гуменюк.

Нагадаємо, у ПАТ «Волиньобленерго» заявили, що «Луцькводоканал» заборгував за електроенергію 13,3 мільйона гривень за останні півроку.

«Систематичні недоплати КП «Луцькводоканал» за використану електроенергію створюють передумови для примусового обмеження електропостачання Волинської області в цілому», – заявили в обленерго. Серед іншого в обленерго заявили про підготовку до «глибокого обмеження електропостачання об’єктів КП «Луцькводоканал».

Натомість у водоканалі кажуть, припиняти водопостачання у місті не будуть. «Законодавством визначено, що відключення об’єктів центрального водопостачання заборонене. А Дубнівський і Омелянівський водозабори – це якраз об’єкти центрального водопостачання. Їх відключати категорично не можна. Ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб цього не трапилось», – переконує заступник директора «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк.

«Питання заборгованості потрібно вирішувати в судовому порядку, тим паче, що заборгованість виникла не з наших причин, і ми працюємо над тим, щоб її погасити», – додав посадовець.

З його слів, у виникненні заборгованості винна державна політика. Так, тарифи «Луцькводоканалу» раз на рік встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Велику частку в тарифі займає вартість електроенергії, а вона дорожчає кілька разів на рік. «Заборгованість виникла через різницю в тарифах», – кажуть у водоканалі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян кличуть в поліцію: які посади і зарплати пропонують
Наступна новина Недокрадені раритети Ревенка. НЕекскурсія кіностудією «Волинь»
Останні новини
Схожі новини