Лучанам розповіли, як безпечно користуватися газом

Лучанам розповіли, як безпечно користуватися газом
Відкриття місячника безпечного використання газу в побуті у Луцьку

У Луцьку стартував місячник безпечного використання газу в побуті.

Захід, який відбувся 15 вересня на Театральному майдані, організували фахівці компанії АТ «Волиньгаз», щоб нагадати лучанам, що газ – це не лише комфорт, а й небезпека. Про це повідомляє пресслужба «Волиньгазу».

Місячник безпечного використання газу в побуті компанія АТ «Волиньгаз» проводить понад 10 років. Традиційно газовики інформують споживачів про правила безпеки напередодні та після опалювального сезону. Саме у цей час варто звернутися до спеціалістів для перевірки стану димових та вентиляційних каналів, обстежити газове обладнання. Адже від справної роботи усіх елементів газорозподільної системи залежить ваша безпека.

15 вересня на Театральному майдані фахівці «Волиньгазу» нагадали лучанам правила безпечного користування газом.

Аровідна інженерка з обробки технічної документації АТ «Волиньгаз» Ганна Паньтюшко щодня розповідає лучанам про газ на інструктажах у навчальному кабінеті компанії. Тепер же вона поспілкувалась із студентами Луцького вищого професійного училища в новому форматі – просто неба.

Ганна Паньтюшко

«Існують три основні правила безпечного користування газом у побуті. Перше – самостійно не втручатися в систему газопостачання – довіряти роботи фахівцям. Друге – провітрювати приміщення, де знаходиться газове обладнання, оскільки для спалювання 1 метра кубічного природного газу з вулиці має надійти 9,8 метра кубічного кисню. Якщо забезпечити потрібну кількість повітря, в приміщенні не буде утворюватись чадний газ. Третє – регулярно перевіряти димовентиляційні канали», – розповіла Ганна Паньтюшко.

Студенти ВПУ

Для кращого засвоєння правил майстер АДС Юрій Вічепольський, слюсар АДС Іван Чарнецький та водій АДС Василь Здига роздали студентам та містянам тематичні ілюстровані листівки.

«Якщо ви відчули запах газу – телефонуйте «104». Аварійна газова служба працює цілодобово та без вихідних, виклики безплатні. На виклики бригада АДС приїздить на укомплектованому авто, де є прилади діагностики, усі необхідні інструменти, щоб оперативно усунути витік газу», – зауважив начальник аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз» Валентин Киричук.

Директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк наголосив:

«Безпечне користування газом – це відповідальність кожного споживача. Якщо ви вирішили користуватись газом, перший крок – діяти відповідно до проєкту, який розробили фахівці, дотримуватись усіх норм при встановленні газових приладів. Далі варто відвідати інструктаж з безпечного користування газом і кожного разу, коли користуєтесь газом, пам'ятати прості правила. Також, щоб уникнути небезпечних ситуацій, раджу регулярно перевіряти технічний стан газових приладів у вашому помешканні».

Валентин Киричук та Павло Козюк

Під час карантину компанія «Волиньгаз» спілкується зі споживачами дистанційно. Центри обслуговування «Клієнтський простір 104» працюють у закритому режимі. Тому актуальності та популярності набули онлайн-сервіси 104.ua, в яких можна вирішити багато газових питань.

Про них на заході лучанам розповідала фахівчиня з обслуговування клієнтів Волинського управління клієнтського сервісу Оксана Ткачук.

Багатодітний тато Іван Лихач вирішив зареєструватися в онлайн-сервісах одразу в центрі міста. Каже, що давно хотів швидко передавати показники лічильника.

Іван Лихач та Оксана Ткачук

Інформаційна кампанія щодо безпечного використання газу в побуті триватиме упродовж місяця. Газовики радять волинянам перед опалювальним сезоном звернути увагу на стан газових мереж у помешканні, перевірити димовентиляційні канали, технічний стан газового обладнання, адже безпека – понад усе.

Читати також: Борги клієнтів «Волиньгазу» досягли 40 мільйонів гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Перед стартом прошу Господа благословити мій біг». У Луцьку півмарафон виграла черниця
Наступна новина У ФК «Волинь» – спалах коронавірусу, захворіли 13 осіб, – ЗМІ
Останні новини
Схожі новини