«Перед стартом прошу Господа благословити мій біг». У Луцьку півмарафон виграла черниця

«Перед стартом прошу Господа благословити мій біг». У Луцьку півмарафон виграла черниця
Сестра Вікторія Куспісь на ювілейному п’ятому «Дмитрук Лучеськ півмарафоні»

Черниця зі Згромадження Сестер Катехиток Святої Анни, сестра Вікторія Куспісь зі Львова посіла перше місце у своїй категорії на ювілейному п’ятому «Дмитрук Лучеськ півмарафоні». 21-кілометрову дистанцію вона здолала за 1 годину 44 хвилини.

Про це повідомляє ІА Волинські Новини

«Проживаю у Львові. Навчаю дітей, готую їх до Першої Сповіді й урочистого Святого Причастя. Тренуюся у спортивному клубі «Шипшина» два роки», – розповіла жінка.

За її словами, у спорті вона вже три роки. Почала займатися у спільноті «Рандей», члени якої щосуботи бігають у Стрийському парку.

«Біг, як друг, навчає мене перемагати себе, переконує в тому, що я зможу. Коли важко, потрібно подолати труднощі – зараз важко, але скоро стане легко. Навіть коли немає сил, я зможу їх віднайти, попросити в Бога. Я звертаюся до Бога: «Господи, Ти моя сила, дай мені сили». Бог приймає моє прохання й обдаровує мене своїми дарами, дає мені свою силу», – каже черниця.

«Через спорт я дбаю про своє здоров'я, яке дарує мені Господь. Наприклад, у мене були проблеми зі шкірою, а спорт допоміг мені і проблема зникла. Наше тіло є знаряддям у руках Бога і треба дбати про те, щоб знаряддя не зіпсувалося», – міркує вона.

Розповіла, що у змаганнях бере участь уже два роки. Уперше взяла участь у півмарафоні в Львові у квітні минулого року.

«Пробігла за одну спортсменку, яка не могла взяти участь у змаганні. Я тоді просто бігла, щоби випробувати себе... Другий півмарафон бігла теж у Львові в липні, аби допомогти тим, кому було важко. Так, дехто під час бігу здавався, а я намагалася підтримати. Третій півмарафон здолала в серпні цього року у Львові. Це було онлайн-змагання «Вінницькі фонтани», де я показала результат в 1 годину 42 хвилини», – каже Вікторія Куспісь.

У Луцьку пробігла уже свій четвертий півмарафон.

«Зараз готуюсь до свого другого марафону, який відбудеться онлайн 18 жовтня у Львові. Його організовує «Нова пошта», – повідомила вона.

«Для мене змагання – це свято, до якого ретельно готуюся. Перед стартом прошу Господа благословити мій біг і дати мені сили. Під час бігу молюся за усіх людей, яких зустріну. Після змагань дякую Богові за допомогу», – каже жінка.

Вона розповіла, що коли готувалася до свого першого марафону, щоденну програму для неї розробив тренер. Бігала шість днів, у  середу мала вихідний.

«За декілька місяців до марафону потрібно випробувати себе – пробігти принаймні два півмарафони. У мене була ціль – просто пробігти марафон і отримати медаль. У серпні закінчила челендж бігу на 100 днів, після якого виникло бажання бігти марафон», – каже черниця.

Розповіла, що в останній тиждень перед марафоном дотримувалася білково-вуглеводної дієти. У середу перед марафоном, який був у неділю, голодувала – пила лише воду з лимоном.

«Це було потрібно, щоб підготувати організм до забігу, адже шість годин він мав перебувати без їжі», – пояснює учасниця марафону.

Каже, за дві години до марафону поснідала вівсянкою на воді з бананом і чаєм.

«Після бігу для відновлення п'ю чай з шипшини та родзинок або воду з медом і лимоном. Увечері роблю собі подарунок – какао з молоком», –  розповіла черниця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь ідуть заморозки
Наступна новина Лучанам розповіли, як безпечно користуватися газом
Останні новини
Схожі новини