Лучани часто «не вміють» відрізняти сухе сміття від мокрого

Лучани часто «не вміють» відрізняти сухе сміття від мокрого
Джерело фото: Фейсбук

Чимало лучан ігнорують вимогу сортувати сміття та викидають усі відходи в один контейнер, навіть якщо у їх дворах є контейнери для роздільного збору сміття.

Про це написав заступник луцького міського голови Григорій Недопад на сторінці у Фейсбук.

За його словами, у тих районах, де встановили контейнери для роздільного збору «сухого» та «мокрого» сміття, багато лучан і далі продовжують викидати непотріб у один контейнер.

«Несортоване сміття ускладнює роботу працівників нової сортувальної лінії та загалом впливає на якість роботи і тривалість експлуатації техніки. В такому форматі лінія не повинна працювати», – написав він.

Чиновник наголосив на необхідності окремо викидати «сухе» та «мокре» сміття у тих районах, де для цього вже є всі умови.

«Ми будемо достукуватися до свідомості людей, наголошуючи на необхідності роздільного збору сміття. Сьогодні кожен може внести свою частку в процес покращення екологічної ситуації в місті. Для цього варто почати сортувати сміття в районах, де вже створені відповідні умови і встановлені контейнери для роздільного збору», – висловився він.

«Сухе» сміття відправляють не сміттєсортувальну лінію, де його ще раз розподіляють на декілька фракцій та відправляють на підприємства вторинної переробки. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сміттєсортувальна лінія не забруднюватиме підземні води, - Недопад


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Паб у центрі Луцька працюватиме до 3 години ночі
Наступна новина Дружина депутата Імберовського поставить два кіоски у центрі Луцька
Останні новини
Схожі новини