Лучани написали листи в 2048 рік. ФОТО

Лучани написали листи в 2048 рік. ФОТО
Начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська

У Луцьку стартував проект «Листи місту. Що ти залишиш після себе?». Це серія зустрічей лучан з тими, хто творить майбутнє міста вже сьогодні.

Перша зустріч відбулась 11 жовтня у розважальному центрі «Промінь».

Під час заходу присутні написали листи у майбутнє, які відкриють через 30 років. Також відбулося спілкування у неформальній обстановці з чотирма спікерами.

Запросили зокрема колишнього міського голову Богдана Шибу, архітектора Романа Литвина, голову Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Івана Шевчука та художницю Катерину Ганейчук.

Ідейна натхненниця проекту – громадська активістка, голова громадської організації «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак. Їй допомагають волонтерка Ольга Валянік та керівник піар-агенції «Ліхтар» Антон Бугайчук.

Юлія Євпак, Антон Бугайчук та Ольга Валянік

«Ми намагаємось охопити різні сфери соціального, культурного та навіть політичного життя, також хочемо залучити до виступів бізнесменів», - розповіла Ольга Валянік.

Юлія Євпак пояснила, що у Луцьку відбуваються різні форуми. Після них вона з колегами часто збирались поспілкуватись за чашкою кави про розвиток міста. В якусь мить зрозуміла, що не потрібно чекати чергового форуму, щоб це зробити. Так виникла ідея проекту.

«Я сказала Антону і Олі: давайте влаштовувати зустрічі, на яких люди задумувались би про те, яким вони бачать місто за десятки років. Так народилась ідея писати листи. Ми хотіли проводити зустрічі на пошті, але там технічно не можна було це зробити, тому ми перенесли всі заходи в «Промінь», - розповіла громадська активістка.

Під час заходу Богдан Шиба пригадав зміни у місті, на які гостро реагували лучани, та зізнався, якою була його найбільша помилка за часів перебування на посаді Луцького міського голови.

Богдан Шиба

Він зазначив, що промах полягав у тому, що він був великим оптимістом та не передбачив, що зі зміною влади настане багато планів зірвуться та настане економічна криза.

«Таке місто, як Луцьк, не може замикатися в собі. Воно не може розвиватись за інерцією. Мають проходити нові технології, проекти. В першу чергу треба багато мужності і сміливості, які завжди будуть мати і багато прихильників, і багато противників», - сказав Шиба.

Іван Шевчук розповів, що «Укрпошта» вміє дивувати. Він навів приклад, що у її відділеннях вже можна розраховуватись карткою. Крім того, запрацював відділ навчання персоналу.

«Ми вже навчились вітатись. Ми навчились вам посміхатись гарно. Навчились прощатись. Навчились продавати послуги. Майбутнє у нас є. Впевнений, що воно в «Укрпошти» буде круте. Пройде кілька років і ми своїх конкурентів переплюнемо», - сказав директор.

Катерина Ганейчук розповіла про творців Музею сучасного українського мистецтва Корсаків та анонсувала відкриття на його території академії мистецтв.

Катерина Ганейчук

Роман Литвин пообіцяв, що невдовзі в Луцьку буде ще гарніше.

«У нас є позиція створювати якісне міське середовище. Ми ведемо культурну війну, щоб жити в якісних містах. Для архітектора важлива не архітектура, а те, як вона працює», - сказав він.

У перервах між виступами спікерів лучани декламували вірші.

Виставка світлин 20-30-хх років минулого століття

Юлія Євпак


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За пісню Монатіка оштрафували київську піцерію
Наступна новина Перебірливий: на Волині засудили злодія, який крав елітний алкоголь і шоколад
Останні новини
Схожі новини