Лучани «не бачать» вандалів, які нищать туристичні вказівники

Лучани «не бачать» вандалів, які нищать туристичні вказівники

У ніч з 4 на 5 травня знищили туристичний пілон на Театральному майдані. Єдиний, який протримався 5 років.

Про це повідомляють в управлінні туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Далі в повідомленні розповідають про вандалізм у Луцьку:

«Вже протягом п'яти років реалізуємо проект розбудови двомовної (українською й англійською мовами) системи туристичного ознакування. Встановлено 17 багатовекторних вказівників, що вказують напрями руху та відстані до туристичних об’єктів, 7 світлових пілони з картою центральної та старої частин міста, вісім дорожніх туристичних знаків на в’їздах у місто, 21 інформаційну таблицю з короткою історичною довідкою про пам’ятки архітектури культурної спадщини міста, інформаційні стенди (12 площин) на Театральному майдані, інформаційну таблицю «Луцький замок у ХVI ст.» та «З'їзд європейських монархів у Луцьку», три кованих вказівники на Луцький зоопарк. І це лише один з проектів.

Та сьогодні мова не про це, а про дещо інше, про наш щиро луцький вандалізм.

На наступний день після встановлення пілонів було розбите надміцне загартоване скло товщиною сантиметр, яке на той час коштувало понад 2 тис. грн. І ніхто нічого не бачив. Через тиждень скло відновили, але на наступний ранок воно знову було розбите. І знову ніхто нічого не бачив...

А скажіть, скільки зусиль треба прикласти, аби зігнути вказівники на 2,5 метровому стовпі? А гнуть же! І наліпки клеять! І ніхто нічого не бачить!!!

Порадившись із фахівцями і вивчивши передовий світовий досвід, ми відмовились від скла і почали робити інформаційні таблиці з антивандального полікарбонату, який витримує постріл з гвинтівки. Але наших доморощених вандалів і це не зупинило. Уявіть здивування і розпач нашої працівниці, яка серед білого дня застала двох молодиків, які палили паяльною лампою інформаційну таблицю біля Луцького замку!!!

Далі встановили скульптуру Луцького кликуна біля центру туристичної інформації, відмили від графітті нововстановлені зупинки громадського транспорту та прикрасили їх художньою панорамою нашого міста.

За кілька днів вандали з балончиками фарби «виправили» цю роботу на переважній більшості зупинок по всьому місту. І знову ніхто нічого не бачив!.. Кликун протримався на два місяці довше. Його вже підготували до викрадення – видерли з бетону, але чи то камінь-постамент виявився заважким, чи злодії заслабкими. Недовкрали. І знову ... ну ви вже в курсі. Після того його ламали/збивали автомобілем/ пробували вкрасти ще двічі.

В рамках проекту реконструкції Луцького зоопарку було виготовлено і встановлено в парку ковані вказівники, що мали б спрямовувати лучан, туристів і гостей нашого міста до зоопарку. Вказівники стали справжньою окрасою парку, біля них вже почали фотографуватися. Але й це, як і усе добре, тривало недовго. Один із вказівників двічі намагались зламати/спиляти/винести. Сьогодні вони стоять в зоопарку. І от дивно жителі зоопарку їх не чіпають...

Декілька днів тому відновили інформаційну таблицю на оглядовому майданчику. Сподіваємось надовго.

І нарешті, останні вісті з полів, тобто з Театрального майдану. Побили пілон... З двох сторін... Загартоване скло 1 см...

Усі ці неподобства, звичайно, можна не помічати і далі говорити, що влада нічого не робить. Але ж все це творять наші з вами сусіди, знайомі, а може й родичі. Або й зовсім незнайомі люди. Але ж можна просто відвернутися в інший бік і просто «не побачити»...

А тепер замість реалізації нових проектів бюджетні кошти будуть спрямовані на відновлення того, що могло би служити ще десятки років.

Шановні лучани, будемо вдячні за будь-яку інформацію про "героїв", причетних до знищення пілона 777956».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На усиновлення чекає 325 волинських дітей
Наступна новина У Луцьку пес накинувся на перехожого
Останні новини
Схожі новини