Лучани обурюються, що ЖКП № 3 «присвоїло» собі деякі виконані ремонтні роботи

Лучани обурюються, що ЖКП № 3 «присвоїло» собі деякі виконані ремонтні роботи

Лучани, які проживають у будинку №3 на вулиці Привокзальна, скаржаться на те, що ЖКП дописало собі деякі ремонтні роботи, які воно нібито здійснювало після пожежі, яка трапилася у цьому будинку 14 грудня 2017 року.

Нагадаємо, у цьому будинку виникла пожежа у квартирі на першому поверсі. Сусіди розповідають, що там був притон. Власниця помешкання спілкується з безхатьками, зловживає спиртним, збирає усілякий мотлох на смітнику. Її постійним гостями були п’яниці та безхатьки.

За словами жителів, коли вони вперше після пожежі звернулися до ЖКП, то ніхто на них не відреагував. Лише після звернення до радника міського голови Ігоря Поліщука, наступного дня у них почали працювати робочі.

У понеділок, 19 березня, будинковий комітет зібрався на прийом до директора ЖКП № 3 Руслана Юлдашева, аби витребувати акти виконаних робіт.

Мешканці будинку розповідають, що після проведеного ремонту вони були здивовані тому, що побачили в реєстрі актів виконаних робіт, які надіслав їм ЖКП.

За їхніми словами, вони зверталися із запитами 16 лютого до керівництва ЖКП і керівника департаменту ЖКП щодо невідповідності тарифів реальному виконанню робіт по обслуговуванню їх будинку. 

«Наприклад, в акті вони написали, що 3 вікна. Насправді, ремонту потребували лише 2 вікна. В іншому акті пише, що протягом 8 годин засклили 10 вікон. Жильці провели підрахунки фактично засклених вікон жодного разу не досягли такої цифри», – зазначають вони.

Також їх обурення викликали цифри, які показують у цьому реєстрі об’єми робочого часу, нібито витраченого на ремонтні роботи.

«Дійсно, 15 грудня у нас в під’їзді відбувалися ремонтні роботи, які фактично були проведені досить швидко – максимум за 2 години. Зазначені у акті 8 робочих годин, як і в інших актах, – очевидне перебільшення з боку ЖКП», – розповідають жителі будинку.

Вони скаржаться, що в такий спосіб ЖКП хоче нажитися на їхній біді.

«Ми двічі усно зверталися до працівників ЖЕКу, які приходили до нас під час виконання ремонтних робіт, і просили надати акти від 15 грудня минулого року, адже насправді роботи, які там зазначені, не проводилися. Пізніше ми написали колективне звернення, ці акти винесли на окремий листок. У відповіді ЖКП фактично ці акти не згадані, проігноровані», – каже жителька будинку №3 Марія Пилипчук.

Директор ЖКП №3 Руслан Юлдашев відповів, що в цей час перебував у відпустці, тому всіма питаннями займався його заступник.

Він повідомив, що у своєму запиті жителі не просили надати акт виконаних робіт, тому їх і не надали.

Проте мешканці будинку зазначають інше.

«Як це не просили? Тут же написано «прошу надати акти виконаних робіт». Ви до формулювань маєте претензії?», – питає Марія.

Директор ЖКП пояснив, що у зверненні вони мали написати «дайте завірені копії актів виконаних робіт».

«Ви неправильно сформулювали, – пояснює директор ЖКП № 3. – Але це знову ж таки питання до того, хто виконував мою робуту. Якщо він подумав, що це ось так має бути, то не питайте мене».

Опісля прийому в ЖКП мешканці Привокзальної, 3 були не на жарт збентежені.

«Керівництву ЖКП вкотре дуже не хочеться надавати нам ці акти. Є претензії до неправильного формулювання – ну там же чітко все написано: які акти ми хочемо, навіть їх номери написали, з розшифровкою наших претензій. Ну що ж тут говорити? Керівник сказав, що жодного фіктивного акту не існує. Звичайно. А як він може зізнатися, що у них складені акти по роботах, які фактично не виконувались?», – зазначає Марія.

Руслан Юлдашев підсумував, що це питання краще розглядати на суді.

У вівторок, 20 березня, жителі третього будинку звернулися в Департамент ЖКГ Луцької міської ради, де їм розповіли, що Руслан Юлдашев повинен надати всі документи та акти, які вимагають від нього мешканці.

У департаменті це аргументували тим, що він є надавачем послуг, а власники квартир – отримувачами. Відповідно, директор ЖКП № 3 мав би надати акти на прохання жителів, за якими вони могли б побачити, за що платять гроші.

Почувши відповідь у Департаменті, люди далі мають намір «оббивати» пороги ЖКП №3.

Під’їзд до ремонту

 

Під’їзд після ремонту
Під’їзд після ремонту
Зовнішня сторона будинку після пожежі
Зовнішня сторона будинку після ремонту
Частина колективного звернення мешканців
Частина колективного звернення мешканців
Список та підписи мешканців під’їзду
Реєстр актів виконаних робіт 2017 р.

Текст – Іванна СОЛОМАНЧУК.

Фото будинку із власного архіву Марії ПИЛИПЧУК. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вшанували пам'ять спочилого митрополита Ніфонта. ФОТО
Наступна новина На телеканалі «Інтер» з’ясовували причину смерті породіллі, якій волиняни здавали кров. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини