Лучани сортуватимуть сміття. ВІДЕО

Лучани сортуватимуть сміття. ВІДЕО

З першого січня цього року набрав чинності закон України "про відходи". Відтепер українці нібито зобов'язані сортувати сміття. Під забороною − захоронення необроблених сміттєвих відходів на полігонах.

У Луцьку ж кажуть, що до таких кардинальних дій, як штрафи, поки що не вдаватимуться. Натомість, заохочуватимуть населення до сортування сміття, встановлюючи спеціальні контейнери по всьому місту. Купити їх за гроші міського бюджету − проблематично, адже вартість на такі сміттєві баки за останній рік − значно зросла. Вона становить понад дев'ять тисяч гривень. Однак, чиновники переконують, що нові контейнери цього року таки будуть. Нещодавно підприємство "Луцькспецкомунтранс" виграло німецький ґрант на суму 133 тисячі євро.

Ще один крок до вирішення проблеми − встановлення другої лінії сортування сміття. Наразі, одна працює у селі Брище, проте, за словами чиновників, для потреб цілого міста її недостатньо. На закупку нової виділили шість мільйонів гривень.
Коли лінія запрацює, чиновники вирішать, чи є потреба у встановленні додаткових контейнерів по місту. А поки що вони просять лучан хоча б мінімально сортувати сміття − викидати пластикові пляшки у окремо призначені для цього контейнери.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині помер колишній голова медучилища
Наступна новина Коломойський вимагає від України понад 5,4 млрд доларів
Останні новини
Схожі новини