Лучани стали першими лауреатами премії імені Галшки Гулевичівни

Лучани стали першими лауреатами премії імені Галшки Гулевичівни

Лучани стали першими лауреатами цьогоріч заснованої премії імені Галшки Гулевичівни. Премія відзначає українських діячів у всіх галузях націє- і державотворення, політики, освіти та культури, які проявляють себе у доброчинності й творчості.

Лауреати отримують диплом і керамічну медаль, – йдеться на сайті Суспільного кореспондента.

Серед лауреатів – четверо лучан, а саме:

  • Доктор філологічних наук, професор, почесний академік Академії вищої школи Луїза Оляндер (м. Луцьк) – за безмежну відданість і жертовне служіння справі Літератури;
  • Директор Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, заслужений працівник культури України Людмила Стасюк (м. Луцьк) – за значний внесок у розбудову бібліотечної справи і популяризацію життєдіяльності Галшки Гулевичівни;
  • Голова Волинської обласної організації УСВА Григорій Павлович (м. Луцьк) – за плідну, тривалу доброчинну і волонтерську діяльність;
  • Письменник, кандидат філологічних наук, директор ПВД «Твердиня» Микола Мартинюк (м. Луцьк) – за видання українською мовою серії книг зарубіжних авторів.
Довідка: Галшка Гулевичівна (1575-1642, Луцьк) – представниця старовинного, впливового українського шляхетського роду Гулевичів, меценатка, фундаторка Київського Братського Богоявленського монастиря та Київської братської школи, від якої веде історію Києво-Могилянська академія. Заповідала також гроші Луцькому братству. Опікувалася розвитком духовності та освіти.
Премія імені Галшки Гулевичівни заснована 2020 року луцькою ГО «Чумацький віз» та київською ГО «Пам’ять без кордонів». Нагорода започаткована для відзначення українських діячів у всіх галузях націє- і державотворення – політики, освіти та культури, людей, які проявляють себе у доброчинності й творчості.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найбільше випадків COVID-19 – у Ковельському районі. Де ще виявили коронавірус на Волині?
Наступна новина У Луцьку матерям загиблих Героїв виплатили по 2 тисячі гривень
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні