Лучани вимагають ініціювати перевірку на КП «Ласка» та чесно обрати директора підриємства

Лучани вимагають ініціювати перевірку на КП «Ласка» та чесно обрати директора підриємства

У Луцьку виникла напружена ситуація щодо діяльності керівництва КП «Ласка».  Громадська організація «Волинське об'єднання зоозахисту» подала позов до суду з вимогою провести перевірку Державної Аудиторської Служби (ДАС) на підприємстві з метою підтвердження або спростування фактів розкрадання коштів державного та місцевого бюджетів, спільних махінацій, проведених через громадську організацію «Волинське товариство захисту тварин», (яку довгий час, від початку створення КП і до 2017 року, очолювала директор «Ласка», і до сьогодні має повноваження проводити фінансову діяльність через цю ГО). 

Про це йдеться у тексті петиції, створеної лучанами-платниками податків.

Згідно із Законом України від 03.11.2016 р. № 1728-VIII про мораторій на перевірки, судом було відмовлено в задоволенні цього позову і наголошено, що тільки Луцька міська рада (ЛМР) може ініціювати перевірку, оскільки є власником цього майна.

«Оскільки наша держава рухається в напрямку європейських цінностей, відкритості і прозорості перед своїми громадянами і ми всі прагнемо підтримки доброго іміджу нашого міста Луцьк, вимагаємо від ЛМР підтримати петицію лучан-платників податків та ініціювати перевірку ДАС на КП «Ласка», а також оголосити чесний, відкритий і прозорий конкурс на посаду директора цього підприємства, щоб зняти напругу, яка склалася останнім часом», – йдеться у петиції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на переході ледь не збили жінку з дитиною. ФОТО
Наступна новина У PremierCity допрем'єрний показ «Месники: Війна нескінченності»
Останні новини
Схожі новини