Лучанин змайстрував авто, яке їздить на дровах. ФОТО. ВІДЕО

Лучанин змайстрував авто, яке їздить на дровах. ФОТО. ВІДЕО
Фото ілюстративне

У Луцьку Микола Оксенюк переобладнав двигун своєї машини. Замість звичайного палива чоловік  «заправаляє» машину дровами.

Про це пише Волинь24 з посиланням на газету «Вісник».

Унікальна «Таврія», яка не «п'є» ні бензину, ні солярки, не «їсть газу», а їздить на дровах з'явилася у Луцьку. Переобладнав авто мешканець обласного центру Волині Микола Оксенюк. 

Хлопець родом з поліського села Лісове Маневицького району. Каже, загорівся ідеєю переобладнання авто давно. Найперше вмовив свого батька Анатолія Антоновича перевести на дрова трактора. 

Микола закінчив Луцький національний технічний університет – здобув спеціальність інженера-енергетика. Вже як дипломований спеціаліст взявся переобладнати власний легковий автомобіль «Таврія». Допомагав йому товариш із сусіднього села Оконськ Дмитро Стрільчук. 



«У мене машинка старенька 1996 року випуску, двигун бензиновий – 1,1 л куб. Але на нові іномарки таку газогенераторну установку й не поставиш. Бо там двигуни, так би мовити, комп'ютеризовані. Вартість самої установки мені обійшлася у межах 200 умовних одиниць. Але вона окупиться вже за кілька місяців», – розповідає Микола.

Ззаду у «Таврії» прилаштовані два «бункери». В одному лежать дрібно порізані дрова, які підпалюються, і вони починають тліти. Інший – це фільтр, що очищає вже вироблений газ. 

«Єдиний мінус – перш ніж рушити, треба, щоб двигун трішки попрацював. Це для того, аби виробився деревний газ. Три-п'ять хвилин – і можна їхати», – каже хлопець.

«Таврія» Оксенюка легко розганяється до 80-90 кілометрів на годину. 

Використовувати, як паливо можна будь-яке дерево, крім хвойного. Потрібно подрібнити його, висушити – і є паливо. 

Таке авто не просто економне, а й екологічне. Бо його вихлопи не токсичні. А ще це надзвичайно вигідна для сільськогосподарської техніки, адже оброблювати землю значно дешевше. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вщент вигоріло 30 гектарів землі. ФОТО
Наступна новина Волинянам безплатно встановлять 1500 газових лічильників
Останні новини
Схожі новини