Лучанка робить незвичайні капці, черевики і чоботи з вовни. ФОТО

Лучанка робить незвичайні капці, черевики і чоботи з вовни. ФОТО
Взуття з вовни (фото: Волинські новини)

Лучанка Тетяна Саричева виготовляє взуття з натуральної вовни – чоботи, черевики й капці. 

Про це на ІА Волинські новини пише Оксана Куцик.

Бажання опанувати цікаве ремесло виникло у Тетяни два роки тому. Лучанка побачила у крамниці оригінальні речі ручної роботи і вирішила, що навчиться виготовляти такий ексклюзив для себе.

Спочатку вчилася у досвідченої майстрині. Наставниця була здивована тим, як швидко учениця опановує ази нової справи. Невдовзі Тетяна виготовила свій перший виріб – капці для мами. Отримавши похвалу, впевнено взялася до роботи.

Невдовзі почала отримувати замовлення. Вироби Тетяни є в Італії, Канаді, Німеччині, Нідерландах. Крім взуття, майстриня виготовляє сумки і чохли на планшети. Найближчим часом хоче спробувати змайструвати жилет. А згодом, можливо, візьметься виготовляти капелюшки.

«Усі вироби я виготовляю з якісної новозеландської вовни. Тому їх можна прати у машинці-автоматі за температурі 40°С. Вони не збиваються і не линяють», – каже Тетяна Саричева.

Техніка мокрого валяння, яку вона використовує, дозволяє надати виробам будь-якої форми та виявити талант художника. Для цього потрібні вовна, рідке мило і вода. Та найголовніше – багато часу й терпіння. Вовну замочує у мильному розчині. Потім кілька годин її валяє загорнутою у рулон, змінюючи положення. На цій стадії Тетяні іноді допомагає п’ятирічна доня. Потім зваляний виріб одягає на спеціальну взуттєву колодку відповідного розміру.

«У кожен виріб я вкладаю багато праці, але цей процес мене заспокоює, – усміхається майстриня. – Адже матеріал, як глину, можна трансформувати, додати, де це потрібно, або забрати зайве».

На виготовлення пари взуття йде від двох днів до тижня. Усе залежить від виробу та від того, як швидко висохне сировина. Капці й черевички Тетяни – лише яскравих кольорів. Адже вони мають дарувати гарний настрій і позитивну енергетику. Ще один плюс – оригінальне взуття тільки в одному екземплярі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юристи ДФС виграли у судах 225 справ на користь держави
Наступна новина «Укрзалізниця» призначить 30 додаткових поїздів на свята
Останні новини
Схожі новини