Лучанка здобула дві медалі на Чемпіонаті світу з середньовічного бою. ФОТО

Лучанка здобула дві медалі на Чемпіонаті світу з середньовічного бою. ФОТО

Лучанка Катерина Баран у складі української жіночої команди виграла срібну й бронзову медалі на Чемпіонаті світу з середньовічного бою IMCF International Medieval Combat Federation-2023.Змагання тривали чотири дні в замку Бельмонте, що в Іспанії.

Як розповіла в коментарі Суспільному бійчиня, у перший день чемпіонату змагалася в одиночній номінації "Алебарда" (сокира у дві руки), однак програла дівчатам із Молдови та США.

"Вони сильні суперники, трошки не вистачило сил та концентрації на поєдинку, оскільки бій був в перший день чемпіонату. Ми приїхали о 5 ранку, а бої були о 10-тій. Але не засмучуюсь, здобула величезний досвід у цій номінації", – зазначила лучанка.

У наступні дні, розповіла Катерина Баран, змагалася в складі української жіночої команди в номінаціях "3 на 3" (срібло) і "5 на 5" (бронза), де боролися з командами зі США, Фінляндії та Іспанії.

"У фіналі поступились фінкам. Але ми старались "вирвати" цю перемогу - було 5 сходів з фінками в фіналі (!), притому що зазвичай все вирішується за 2-3 сходи. Один схід ми виграли, дві нічиї було та дві перемоги фінок. Проте це гідна поразка, фінки сильні суперниці", – сказала бійчиня.

Волинянка представляла Україну на Чемпіонаті світу в складі жіночої збірної. Усього на змагання поїхали шість бійчинь. Катерина Баран є бійчинею луцького клубу середньовічного бою "Айна Бера".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через протест польських перевізників можливе ускладнення руху вантажівок через ПП «Ягодин-Дорогуськ»
Наступна новина «Техніка не витримує. А люди – мусять. Їх тримають ті, хто вдома», – боєць з Волині Сергій Бричка
Останні новини
Схожі новини